97983
12:17 29.012020

Виставку полотен мисткині Андреї Павук відкрили в Ужгороді. ФОТО

Життя 3858

Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді презентувало громадськості ще одну добірку полотен написаних закарпатським художником. Цього разу виставкову залу дипломатичної установи прикрасили роботи живописця, кераміста та педагога Андреї Павук.

Мисткиня регулярно бере участь в районних, обласних, національних та міжнародних виставках. ЇЇ роботи виставляли галереї Угорщини та Словаччини. Більшість робіт Андреї Павук виконані в техніці олійного живопису. Улюблений жанр художниці – карпатський пейзаж, написаний у різні пори року. Палітра кольорів цілком передає різнобарв’я природи та зачаровує глядачів. На полотнах вона виражає себе за допомогою кольору, гри відтінків, зміни технік виконання.

Ласло Куті, перший заступник керівника дипломатичної місії привітав присутніх з відкриттям чудової експозиції та побажав отримати задоволення від перегляду живописних полотен художниці.

«Ми зібралися разом, щоб помилуватися творчістю художниці, яка своїми роботами показує – Закарпаття прекрасне джерело мистецтва та краси. Андрея Павук є багатогранною особистістю, яка працює одразу в декількох жанрах – живописі та кераміці. Більшість пейзажних робіт художниці достовірно передають мальовничі куточки Закарпаття. Визнаю, що багато з представлених полотен уже зуміли стати моїми улюбленими», – додав дипломат.

Андрея Фукс, заступниця голови Товариства угорської інтелігенції Закарпаття розповіла про свою першу зустріч з художницею на пленері у Виноградівському районі. Крім того, звернула увагу, що Андрея Павук представила на виставці тільки яскраві картини, з насиченими кольорами, які піднімають людям настрій та ніби кличуть весну.

Під час відкриття персональної виставки художниця говорила про свої роботи та, зокрема, натюрморти, які привезла до виставкової зали дипломатичної установи: «Це той жанр, який ми полюбляємо, жанр, з якого починає свій творчий шлях кожен митець. Але чому ми любимо споглядати натюрморти? Бо вони викликають хороші позитивні емоції, гармонію у нашому світі. Коли ми отримуємо квіти в дарунок, то намагаємося їх зберегти якнайдовше. А якщо ми художники, то можемо намалювати – створити свою композицію, додавши до квітів повсякденні речі. Такі роботи передають творчий світ та бачення художника».

Андрея Павук є членом Закарпатської організації Національної спілки художників України, Товариства словацьких митців, членом творчого об’єднання Товариства угорської інтелігенції Закарпаття імені Міхая Мункачі.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті відкрили меморіальну дошку на честь полеглого Героя Руслана Гребенюка
17:15
«Земля радіє сонцю»: у ПАДІЮНі відбулося свято весни
17:00
В Ужгороді віддали шану загиблому захиснику – солдату, стрільцю-помічнику гранатометника Івану Бенці
16:47
Віцепрезидент АсМАП про затримання та мобілізацію водіїв вантажівок: працюємо над вирішенням питання з ОВА
16:35
У Малому Березному сталася автотроща
16:11
Пенсійники Закарпаття підсумували роботу за перший квартал поточного року
16:00
На Хустщині мешканець селища викинув тушки тварин
15:41
В Ужгороді провели традиційний шаховий турнір
15:29
Поліція Міжгір’я завершила розслідування за фактом убивства собаки у Пилипці: обвинувачений постане перед судом
15:18
Мільйон гривень збитків бюджету: за матеріалами Бюро економічної безпеки на Закарпатті судитимуть підприємця
15:08
Всі новини