97056
11:05 4.012020

В Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відкрилась виставка живописних робіт «Зимовий настрій»

Життя 2907

На виставці 10 митців з різних куточків Закарпаття представили понад 40 робіт. Серед авторів Антон Секереш, Іван Кіндрат, Аркадій Мухомедʼянов, Мирослав Голянич, Людмила Курта-Стегун, Вероніка Бороннікова.

Василь Коцан, директор музею, відзначив, що експозиція виставки передає атмосферу новорічно-різдвяного періоду. Через художній образ зимового пейзажу митці показують красу нашого краю. Експоновані полотна навіюють спогади про дитинство, рідне село, батьківську хату. Тематика багатьох робіт просякнута елементами народного побуту. Це і перевозка сіна з оборогу, і заготівля дров, і прибирання снігу біля хат, і набирання води в річці. Присутня на виставці й різдвяна тематика. Святкового настрою додають роботи Людмили Курти-Стегун, мальовані склі. Яскравим акцентом є робота «Коляда» В. Бороннікової, а також твір «Ангел» Марини Чопей, який композиційно гармоніює з керамічними виробами Тетяни Левляс.

Організатором виставки є Закарпатський обласний організаційно-методичний центр культури, співробітники якого підтримують тісні контакти з народними майстрами, митцями нашого краю. Завдяки їх тісній співпраці, за підтримки музею останніми роками було організовано чимало культурно-мистецьких проектів. Про організацію даної виставки, про творчість її учасників розповідала Наталія Стегура, завідувачка народного етнографічного музею Закарпатського обласного організаційно-методичного центру культури.

Враженнями від виставки, професійною характеристикою митців ділився Василь Вовчок, голова живописної секції Закарпатського осередку Національної спілки художників України. Він, зокрема наголосив на важливості художників у відтворені на полотні й донесенні до людей краси земної природи.

Про власну творчість, її особливості та плани на майбутнє розповідали учасники виставки – Людмила Курта-Стегун, Вероніка Бороннікова, Аркадій Мухомедʼянов.

Усіх бажаючих ознайомитись з творчістю митців запрошуємо до музею. Виставка триватиме впродовж трьох тижнів.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту

 

 

 

 

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах