94964
17:05 21.112019

На Закарпатті відзначили День Гідності та Свободи

Життя 3147

Сьогодні, 21 листопада, у атріумі будівлі Закарпатської обласної ради відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи, де оформлена тематична фотовиставка і виставка речей учасників Революції Гідності.

Участь у заході взяли: перший заступник голови облради Йосип Борто, заступник голови ОДА Ольга Травіна, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, депутати, представники громадськості, митці. Серед запрошених – учасники подій Революції Гідності.

Розпочалось дійство із поетичної композиції у виконанні студентів Ужгородського коледжу культури і мистецтв та вшанування хвилиною мовчання загиблих Героїв. У ході урочистостей лунала народна пісня «Пливе кача по Тисині» та Державний Гімн України.

Посадовці виголосили промови.

Йосип Борто зазначив, що сьогоднішній день – День Гідності і Свободи – це вшанування тих подій в історії сучасної України, які змінили життя багатьох українців, їх бачення світу, своєї держави і себе.

Саме 21 листопада розпочалися події, що продемонстрували всьому світу справжніх українців – гідних, сильних духом, волелюбних та небайдужих. Такими наші співвітчизники постали перед всім світом під час двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

«Свободу народи і нації ніколи не отримували у подарунок, у всі часи за неї потрібно було боротися. Український народ довів, що готовий до боротьби за незалежність і свободу. Сотня активістів Майдану пожертвували найціннішим, що у них було. Вони віддали свої життя за свободу та достойне майбутнє України – кожного з нас. Нині вшануймо тих людей, подвиг яких ми будемо пам’ятати вічно, вони – Герої нашого часу, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави!» – підсумував Й.Борто.

Потім всі разом оглянули тематичну фотовиставку та виставку експонатів учасників Євромайдану, інформує Виконавчий апарат облради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах