93184
13:09 22.102019

У неділю найбільший театр Закарпаття розпочинає 74-й театральний сезон

Життя 3481

У неділю, 27 жовтня, о 18.00 Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв відкриває новий сезон несподіваною прем’єрою.

У кожного театру є вистави, що становлять його «золотий фонд», були «візитівкою» протягом багатьох років. До таких належить спектакль «шерегіївців» «Нічний вартівник і праля», за п’єсою відомого латвійського драматурга Паулса Путніньша, який ще за життя став вдома класиком. У 2002 році згадана п’єса була у Латвії навіть екранізована.

Поставлена Олександром Саркісьянцом у Закарпатському муздрамтеатрі, «Нічний вартівник і праля» пережила вже зміну кількох поколінь акторів. Художниками-постановниками виступили відомі ужгородські митці – Ігор Панейко та Олена Кондратюк. І через кілька десятиліть після першої постановки улюблена вистава про кохання і відповідальність повертається в новому баченні. Заслужений артист України, режисер Михайло Фіщенко відтворив її на сцені з новою генерацію акторів. Тож у неділю у вічній «драмі молодості» гратимуть добре відомі й нові обличчя Закарпатського муздрамтеатру.

А про творчі плани у новому сезоні розповість керівництво театру о 17.00 на традиційній передпрем’єрній прес-конференції. Адже тільки до Нового року «шерегіївці» планують потішити театралів аж чотирма прем’єрами.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах