До Ужгорода завітала «Золота осінь»
Осінь на Закарпатті асоціюється із таким довгоочікуваним і вже традиційним сільськогосподарським ярмарком.
Упродовж трьох днів, 11-13 жовтня, обласний центр Закарпаття – ярмаркуватиме. Торгові палатки вже розгорнули на площі Шандора Петефі та вул. Льва Толстого.
Традиційно свою продукцію представили виробники з усіх куточків краю та сусідніх областей. Відвідувачі мають змогу придбати овочі, фрукти, м’ясо-молочну продукцію, кондитерські та хлібобулочні вироби. Ну і як без справжнього закарпатського вина, меду та сирів!
– Бджільництвом я займаюся ось вже 30 років. Знаю все про бджіл і розуміюся, як зробити добрий мед, – розповідає пасічник із села Демечі, Михайло Стрижак. – Нині на ярмарок привіз кілька сортів меду. Найбільше в мене купують липу-акацію. Взагалі вважаю, що подібні ярмарки – чудова нагода для бджолярів реалізувати свою продукцію і поспілкуватися.
Від різноманіття овочів та фруктів цьогоріч на ярмарку розбігалися очі. Свою продукцію представили як великі фермерські господарства, так і агрономи-любителі.
Не обійшлося і без справжнього закарпатського вина та наливок. Винороби хизувалися цьогорічним урожаєм, припрошували, давали куштувати.
– Спробуйте наш мускат! Він настоювався на мигдалі. Аромат божественний, – припрошує винороб Шкомер, – Нині ми привезли кілька сортів вин, чудові настоянки на смородині, суниці, малині. Напій виходить дуже смачний. Смак легкий і ягідний!
Окрім аграрництва, різноманітних смаколиків та напоїв, на ярмарку свою продукцію представили й народні умільці. Тут можна придбати усе – на різний смак і гаманець. Від вишиваних сорочок до вовняних ковдрів.
Розпал свята припадає на вихідні 12-13 жовтня. Тож у вас є чудова нагода розвіятися, спробувати ароматне вино і просто насолодитися золотою осінню!
Христина БІКЛЯН
ВІДЕО: Дмитро МИСЬ
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися