91403
14:06 20.092019

В Ужгороді провели урок із безпеки на дорогах. ФОТО

Життя 2640

Урок із безпеки на дорогах для маленьких велосипедистів та пішоходів відбувся сьогодні зранку на набережній Незалежності, біля загальноосвітньої школи №3.

В акції взяли участь учні школи №3 та Лінгвістичної гімназії. Працівники патрульної поліції Закарпатської області, зокрема велопатруль, розповіли дітям про правила дорожнього руху, продемонстрували, як потрібно переходити велодоріжки на переходах, роздали інформаційні буклети та світловідбивальні браслети. До акції долучилися громадська організація «Форза», молодіжна організація “Ініціатива розвитку краю”, вона відбулася за підтримки Ужгородської міської ради.

Крім того, міський голова нагадав, що вже у неділю, 22 вересня – акція «День без автомобілів». Зокрема, проїзд на маршрутах №18 “Епіцентр – УжНУ та №20 “мкрн. Доманинці – Речовий ринок”, що обслуговуються комунальним транспортом, для тих, хто матиме із собою технічний паспорт на авто буде безкоштовним.

Європейський тиждень мобільності (ЄТМ) – це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на поліпшення стану довкілля і умов життя в громадах. Захід заохочує місцеву владу європейських країн запроваджувати та підтримувати сталий розвиток транспорту і спонукати мешканців використовувати альтернативні види транспорту. Він відбувається щороку з 16-22 вересня і кожен раз іншій темі у руслі сталої мобільності.

Нинішній Європейський тиждень мобільності звертає особливу увагу на безпечну ходьбу та їзду на велосипеді, а також на ті вигоди, які це може мати для здоров’я, довкілля та власного бюджету.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини