90649
13:30 13.092019

Ужгородці вчилися надавати першу медичну допомогу

Життя 3778

Сьогодні, 13 вересня, на площі Театральній Товариство Червоного Хреста України проводило навчання з надання першої медичної допомоги. Цьогорічну акцію провели під гаслом «Не залиш людину в небезпеці! Допомогти може кожен». Зауважимо, що 14 вересня відзначається Всесвітній день першої допомоги у світі.

Іванна Сабо, голова Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України розповіла, що їхня організація є світовим лідером з навчання населення навичкам надання першої невідкладної допомоги. 265 інструкторів та 47 тренерів працюють по всій території України:

– Це наш традиційний захід спрямований на те, щоб нагадати – кожна поважаюча себе людина повинна вміти правильно та грамотно надати першу медичну допомогу. Тема Дня першої допомоги цьогоріч – «Перша допомога для людей, які страждають від дискримінації». Ми прагнемо привернути увагу до потреб в навчанні дітей-сиріт, дітей з інвалідністю, а також посилити обізнаність серед населення про соціально-небезпечні захворювання. Сьогодні ми запросили до участі діток з особливими потребами, адже перша допомога в побуті для них, їхній сімей та опікунів є вкрай важливою – вони мають більшу вірогідність травмуватися або опинитися поряд з людиною, якій потрібна допомога. Два тренери проведуть з ними навчання, розкажуть про основні аспекти та нюанси надання першої допомоги; проведемо й ситуаційну гру, де необхідно надати невідкладну допомогу при якихось травмах до приїзду фахівців швидкої допомоги.

Пані Іванна також додала, що на базі Товариства Червоного Хреста працює «Школа першої допомоги», де проводяться тренінги з видачею двомовних сертифікатів. Тож всі охочі покращити свої знання з надання медичної допомоги можуть звернутися до фахівців та заповнити прогалини.

Відтак, на площі розмістили спеціальних манекенів та іграшки, роздали бинти та медичні засоби, що використовують при наданні першої допомоги. Всі заняття проводили в ігровій формі, аби зацікавити дітей. Крім того, для них організували й аквагрим, щоб перед заняттям кожен зміг отримати бажаний малюнок на обличчя.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах