90333
18:06 8.092019

На Іршавщині провели презентацію скаутської організації «Пласт»

Життя 4703

Учора, 7 вересня, в Довге хаб – простір твоїх можливостей на Іршавщині з ініціативи керівника хабу Halyna LevkoRubets відбулася презентація скаутської організації “Пласт”, спільно проведена осередком Пласт Ужгород та Закарпатський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe.

Так, представниця ужгородського “Пласту” Lyudmyla Livak ознайомила присутніх (як школярів, так і дорослих) з історією становлення «Пласту» на Закарпатті, розповіла про основні принципи організації, види розвитку, навичок, знань, які можуть отримати діти в організації.

Вона наголосила, що відкриття осередку організації майже повністю залежить від ентузіазму місцевих активістів – пластуни з інших місць проживання можуть хіба що відвідати осередок, де розпочинають впроваджувати організацію, з консультаціями та допомогою. Крім того, організація працює суто на волонтерських засадах.

Також Людмила Лівак наголосила, що на початку свого створення, в 20-х роках минулого століття, «Пласт» на Закарпатті був дуже поширений саме в селах. В умовах, коли діти з села мають менше можливостей для саморозвитку, ніж міські, організація може стати непоганою альтернативою спортивним секціям чи творчим гурткам, навчаючи дітей самоорганізації, командній роботі та різним корисним в дорослому житті навичкам.

Після презентації в присутніх було багато питань. Особливо активно різними нюансами відкриття осередку організації цікавився сільський голова Довгого Віктор Симканич, який також відвідав презентацію. Він наголосив, що дуже б хотів, аби в Довгому розпочала роботу молодіжна організація, спрямована на патріотичне виховання молоді, однак розуміє, що це в першу чергу залежить від ентузіазму місцевих мешканців. Місцева ж влада готова долучитися до створення та допомогти, чим зможе.

До речі, вже в останні вихідні вересня в Ужгороді відбудеться дводенне навчання для дорослих, які б хотіли стати волонтерами “Пласту”. Всі, хто бажає пройти таке навчання, можуть зареєструватися через сторінку Пласт Ужгород.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті розпочався сезон шашликів. У скільки обходиться відпочинок на природі
17:32
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Всі новини