90264
10:20 8.092019

Закарпатський військовий після поранення від снайперської кулі йде на поправку

Життя 3922

Минає 10 місяців від тієї страшної трагедії, коли у Новотроїцьку Донецької області, снайперська куля влучила в голову молодого солдата Івана Кіраля з Виноградівщини і вилетіла назовні наскрізь.

Опинившись за крок від смерті, той день, по суті, став другим днем народження Вані. Спочатку хлопець, як немовля, лежав у ліжку, батьки його годували, мили, переодягали. Відтак, почав знову вчитися сидіти, ходити, відновлював координацію рухів рук і ніг, а тепер вчиться говорити повними нескладними реченнями. Весь цей період ми уважно стежимо за долею Івана через facebook, спілкуємось з його батьком.

На щастя, наш герой вже перебуває вдома, де і рідні стіни лікують. Як переніс дорогу і чи впізнав рідне обійстя, старенького дідуся, родичів та сусідів, нам розповів батько героя Валерій Кіраль:

– Ще під час перебування у військовому шпиталі у Львові я запитав сина: «Що ти найбільше зараз хочеш?», він відповів: «Хочу додому!». Всю дорогу на його вустах сяяла посмішка, він роздивлявся краєвиди і милувався красою природи. Прибувши на місце, відразу впізнав рідний дім і дідуся. Тепер дідусь, у котрого з віком трохи слабшає пам’ять, щоранку йде до Вані у кімнату і дивиться, чи вдома його улюблений внук. Радіє Ваня і родичам, сусідам та друзям, котрі провідують його. Щодня ми ходимо на прогулянку. Одного дня, на моє велике здивування, він навіть сам взув кросівки. У нього після поранення симптоми, як у хворих після інсульту, права нога трохи викривлена, тож доводиться вдягати для її виправлення ортез. Довелося мені допомагати затягнути ремінці і йти на вулицю. Ранок починаємо з фізичних вправ правих руки і ноги, розробляючи вправи згинів. А от їсть сам лівою рукою. А коли ми з ним були в місті, то на вулиці впізнав побратима, з котрим служив. Хлопець проходив повз, замислившись про щось своє, а Ваня підійшов до нього і, торкнувся плеча, привітно посміхнувся. Тож, самі бачите, – з Божою поміччю йдемо на поправку.

Хоч у Вані група інвалідності «І а» із супроводом, який буде здійснювати батько, та все ж рідні сподіваються, що це не на довго. Адже вірять в безмежну силу Всевишнього і в швидке зцілення сина. Зараз збираються на реабілітацію за кордон і знову просять допомоги у небайдужих. Гроші можна надсилати на рахунок у ПриватБанку 5168 7573 6942 7663 на ім’я батька Кіраль Валерія Федоровича. Тел. 096 73 24 670.

Наталія Кобаль, Новини Виноградівщини

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті розпочався сезон шашликів. У скільки обходиться відпочинок на природі
17:32
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Всі новини