89619
09:06 30.082019

У Перечині нарешті оновили розмітки на пішохідних переходах. ФОТО

Життя 4565

Вчора, 29 серпня, у Перечині на пішохідних переходах дорожники оновили «зебру». Нарешті! На деяких переходах білі смуги ледь видно – час та погодні умови далися взнаки.

Працівники наносили фарбу на половину переходу, аби транспорт міг рухатися, бо дорога слугує водночас і автотрасою.

У райцентрі Турянщини місця нерегульованих пішохідних переходів позначені щонайменше у восьми місцях, зокрема, біля автостанції, загальноосвітньої школи, Білого дому, біля центрального скверика, де встановлений пам’ятник легендарному листоноші Федору Фекеті, а також біля гімназії, райвідділу поліції, дитсадка «Веселка», школи-інтернату.

Відповідно до Правил дорожнього руху, водій транспортного засобу, що наближається до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, повинен зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека. На жаль, чимало водіїв нехтують ПДР.

– Через Перечин на машинах деякі водії не ідуть, а просто літають. Мало хто зупиняється перед пішохідними переходами, аби пропустити пішоходів. Не раз стою, чекаю, аби автівки проїхали, а потім переходжу дорогу, – розповіла кореспонденту «Карпатського об’єктива» Ірина Володимирівна.

Тетяна Грицищук, фото автора

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах