85121
13:40 12.062019

Як і скільки підзаробляють ужгородці на польових квітах

Життя 9305

На ринках Ужгорода та на пішохідному мості продають польові квіти, зокрема, волошки, ромашки. За букет продавці правлять від десяти до 20 грн., дехто уступає гривню-дві. Квіти користуються попитом: люди купують додому, в офіси, кафе, їдальні. Для краси і хорошого настрою.

Кореспондент «Карпатського об’єктива» з’ясувала, що на продажу польових квітів можна чудово підзаробити. Якщо не лінуватися. А ще треба знати місця.

Перед пішохідним мостом з боку площі Шандора Петефі жінка років 40 з дівчинкою семи років торгують польовими квітами. Купую у них букет волошок за 15 грн. та пучок ромашки на лікувальний чай за десятку. Розговорилися. Ілона з сім’єю проживає у селі Холмок Ужгородського району.

– Живемо бідно у старому саманному будинку. Маю п’ять неповнолітніх дітей. Анжелка найменша, беру її з собою, – показує на доньку. Дівчинка сором’язливо затуляє замурзане лице брудними рученятами. – Отримую на них гроші, але того мало, бо діти хочуть і вафлі, і печення, і шоколадку з’їсти, і ковбасу їли би тричі на день. Та й іграшки просять, бо хочуть гратися з сусідськими дітьми. Коли сезон, іду в Геївці збирати квіти. На полях, де люди випасають худобу, ростуть волошки, ромашки, їх рву і ставлю до великої сумку. Вдома в’яжу ниткою і роблю букети. Наступного дня продаю в Ужгороді.

Того дня Ілона привезла до міста 25 букетів волошок, 10 букетів ромашок та 15 пучків ромашки для чаю. Продає недорого, уступає гривню-другу, бо хоче швидше продати, бо поспішає додому, аби приготувати дітям обід.

Жінка розповіла, що за день сума виторгу за продані квіти складає щонайменше 500 грн.

За рогом Зеленого ринку, що на площі Корятовича, польовими квітами торгує худенька жінка років 70. Заправляє сиве пасмо волосся, яке випнулося з-під чорної хустки. За невеликий букет блаватів просить 20 грн. Таку ціну пояснює тим, що волошки уже «дефіцит», бо сезон на них закінчується. Скільки заробляє на польових квітах, не каже. «Пенсія мала, на неї мало що купиш. Я стара, але не лінуюся іти в росяне поле і рвати косиці. За цією справою і день мине, і гроші у кошильку є. За сезон мож заробити пару тисячок. Більше вам нічого не скажу, бо ще прийдуть до ня даякі фіскали», – на повному серйозі відповіла моя співрозмовниця.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах