85039
14:13 11.062019

Чому у Тячівському районі не вивозять сміття

Життя 3874

У понеділок ТОВ «КВ-Консалт» повідомило, що тимчасово призупиняє вивіз сміття від абонентів. Для мешканців 19 населених пунктів Тячівського району, яких обслуговує фірма, ця звістка стала вкрай неприємною. Адже іншої можливості утилізувати сміття населення не має.

Керівник фірми Марії Фабрицій каже, що склалась ця вкрай складна й неприємна ситуація не з вини товариства. І вони аж ніяк не хотіли створювати незручності своїм клієнтам, однак призупинити вивіз ТПВ були змушені через те, що їм самим ніде вивозити зібрані від громадян відходи. Сміттєзвалище у Солотвині, яким користувалася фірма раніше, наразі рішенням сесії Солотвинської селищної ради закривають. Місцеві мешканці виступили за те, аби звалищем користувалися тільки солотвинці.

– Як тільки отримали відмову в експлуатації цього звалища, почали роботу з пошуку альтернативних сміттєзвалищ. Зверталися до ОДА, РДА, місцевих органів влади, щоб на території району було виділено земельну ділянку 2-4 га для облаштування полігону чи сортувальної лінії. Однак поки що наші звернення так і не увінчались успіхом, – зазначає Марія Іванівна.

Паралельно з пошуком місця для нового полігону, ТОВ «КВ-Консалт», попри закриття полігону у Солотвині, продовжувало роботу з вивозу сміття від абонентів.

– У травні ми вивозили сміття до паспортизованих звалищ у сусідню область та центральну частину України. І хоч затрати на транспортування значно перевищили прибуток, все ж вивіз сміття від абонентів був здійснений. Продовжити й надалі вивозити ТПВ до звалищ у інші регіони завадила дощова погода. Адже доступ до полігону у сусідній області, куди мали намір вивести сміття цього тижня, через дощі було закрито. Наразі пошуки паспортизованих звалищ тривають. Маємо певні напрацювання, можливо, наступного тижня вже налагодимо співпрацю з власниками полігону у сусідньому районі й зможемо відновити вивіз сміття від абонентів. Врятувало б ситуацію й будівництво сміттєпереробного заводу на території району, – каже Марія Іванівна.

Абонентам же Марія Фабрицій радить складати все сміття до мішків, і як тільки фірма відновить роботу, його буде вивезено.

За даними ТОВ «КВ-Консалт», наразі товариство обслуговує 19 населених пунктів – від Тересви до Красної і від Біловарців до Широкого Луга. А це понад 6,3 тис. абонентів.

Якщо ситуація з вивозом твердих побутових відходів з цих сіл не буде вирішено, то піврайону може опинитися у складній екологічній ситуації. Люди почнуть самотужки ліквідовувати сміття, а ймовірність виникнення стихійних смітників у населених пунктах зросте у рази.

Вирішувати це питання районна влада має намір на нараді, яку проведе разом з головами сільських та селищних рад у четвер.

Tyachiv.com.ua

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах