84310
11:51 3.062019

Цими вихідними на Міжгірщині чекатимуть гостей

Життя 2187

8-9 червня на території Музею архітектури і побуту “Старе село” в Колочаві, що на Закарпатті, відбудеться традиційний гастрономічний фестиваль.

В усіх охочих під час заходу буде змога продегустувати головну страву – ріплянку по-колочавськи, повідомляє “Турінформ Закарпаття”.

Ріплянка – розварена на пюре картопля (“ріпа” – діалект.) та кукурудзяна мука – це традиційна страва жителів Колочави, яку готують кілька разів на тиждень у кожній хаті села. Варять ріплянку на повільному вогні у чавунній каструлі, часто помішуючи дерев’яною палкою (токаняником).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Руслана Джахман про виставку щодо важливості збереження комах запилювачів
20:22
Василина Палинчак-Кутузова про закарпатські хустки з фондової колекції музею ім. Т.Легоцького
19:51
У Рахові через золу з печі загорілася надвірна споруда: пошкоджено будинок і мотоцикл
19:14
У Бедевлі на Тячівщині водійка Opel наїхала на чоловіка, який лежав на дорозі: пішохід загинув
18:44
Свекруха регулярно знущалася над невісткою та виганяла її з дому
17:39
В Ужгороді патрульні зупинили нетверезого водія BMW
16:36
На Закарпатті за тиждень засуджено організатора і переправницю, які намагались нажитись на переправленні ухилянтів – дайджест прокуратури
12:37
Один рух — і життя могло змінитися назавжди: ужгородські медики врятували 18-річного юнака
11:40
На Закарпатті бізнесу роз’яснили умови енергозабезпечення та доступні фінансові інструменти підтримки
10:42
Помер народний артист України закарпатець Степан Гіга
09:55
Всі новини
Головне