83896
13:14 30.052019

На Міжгірщині планують звести центр культури Карпат

Життя 5367

Будівництво центру культури Карпат здійснюється за підтримки Європейського Союзу в рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Мета проекту – збереження культурної та історичної спадщини Карпат – традицій, ремесел, звичаїв, музики, архітектури.

В результаті реалізації транскордонного проекту буде створено польсько-український карпатський центр культурної спадщини «Розетта», який буде складатися з 4 окремих центрів. Діяльність центрів буде спрямована на популяризацію спадщини Карпат, розробку загальної політики з управління та просуванню історичною та культурною спадщиною на регіональному та місцевому рівнях, робота з жителями місцевих громад для покращення знань у відповідній області, розробка базових моделей для залучення місцевих громад до управління культурними ресурсами, розробка інтегрованого інструменту для транскордонного співробітництва та спільної кампанії з популяризації культурних цінностей регіонів.

У Польщі такий центр буде розташовуватися в селі Швидке (гміна Балігруд, Лиски повіт, Підкарпатське воєводство), в Україні – в Колочаві (Закарпаття), Косово (Івано-Франківська область) і Уричі (Львівська область).

Це буде крите приміщення амфітеатру в карпатському стилі – з каменю і дерева. Спорудження доповнить сцена, яку можна використовувати з двох сторін, в залежності від кількості глядачів. Будівля амфітеатру також буде включати адміністративну будівлю і конференц-зал на 100 чоловік. Вони при необхідності можуть бути використані як виставковий зал.

В рамках проекту будуть також проведені фестивалі, тренінги, майстер-класи тощо. Заходи будуть відкриті для всіх зацікавлених сторін – місцевих жителів, туристів і т.д., адже їх мета – популяризація культурної спадщини прикордоння.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах