81872
10:58 8.052019

Більше 30 відсотків обстежених ужгородців хворі на гіпертонію і діабет

Життя 2812

Після проведення акції в ТЦ “Дастор”, фахівці Обласного центру здоров’я спільно з колегами-медиками продовжили інформаційно-діагностичну акцію в приміщенні Центру надання адміністративних послуг (ЦНАПу) Ужгородської міської ради.

Загалом протягом дня у 170 ужгородців було визначено рівень цукру в крові та виміряно тиск. У кожного третього – діагностовано підвищений тиск та рівень цукру в крові. Найвищий тиск, який був зафіксований під час обстеження – 190 мм рт.ст. на 100 мм рт.ст.. А найвищий рівень цукру – 18,2 ммоль/л при нормі 3,6 ммоль/л . Однак, медики зазначають, що високі показники цукру можуть бути через те, що люди встигли поснідати, випити каву чи навіть пообідати, а такий аналіз треба робити натщесерце.

Метою таких профілактичних оглядів, кажуть медики, є потреба звернути увагу людей на їхнє здоров’я. Подібні акції проводять щороку, адже актуальність не зменшується – статистика свідчить: смертність від серцево-судинних захворювань зростає.
50% людей не знають про те, що хворіють; із тих, котрі знають, половина неправильно лікується; ще деякі не відвідують лікарів або лікуються не зовсім грамотно (наприклад, якщо людина починає приймати препарати, що знижують тиск, то їх треба пити постійно, а не лише в моменти виявлення високого тиску); і лише близько 25% лікуються як слід.

Зокрема, за словами медиків, у близько чверті осіб, які проходять обстеження, виявляють підвищений артеріальний тиск. Тих, у кого показники небезпечні, направляють до кардіолога чи судинного невропатолога, а в кого підвищений рівень цукру, – до ендокринолога. Профілактичні огляди у спеціалістів мають на меті попередити діабет, інсульт, інфаркт, утворення тромбів щодо. Крім того, медики наголошують на необхідності вести здоровий спосіб життя.

Аналогічний профілактичний огляд, на якому вимірювали рівень цукру та артеріальний тиск у майже сотні осіб, сьогодні проведуть і в Чинадієві на Мукачівщині,  повідомляє прес-центр міськради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах