81193
13:30 1.052019

Закарпатка створює унікальні писанки вдосконалюючи старовинну технологію

Життя 2701

Тетяна Бартош – художниця із Чинадієва. Вже вісімнадцять років разом з чоловіком, художником Йосипом Бартошем живуть і працюють при старовинному замку Сент-Міклош, який орендували на півстоліття. За більш ніж двадцять років мисткиня розвинула техніку шкрябанки і сьогодні переносить на звичайне яйце полотна Мікеланджело, Рембрандта та інших всесвітньовідомих художників.

Як розповідає видання Varosh, пані Тетяна як і багато інший просто виварює яйце у лушпинні, але підійшла до цього процесу з особливою увагою. Вона шукала ідеальний час варіння, підбирала яйця, тобто щоразу удосконалювала свою рецептуру.

“Коли працювала над першою серйозною роботою, то розчавила її: настільки була напружена, що забула що тримаю в руці. Після цього я зрозуміла – важливо не лише те як шкрябати, а і як тримати яйце в руці”, – розповідає Тетяна Бартош.

Спочатку Тетяна Бартош наносить малюнок на яйці тоненьким олівцем, далі шукає початок малюнка, а потім акуратно, зосереджено і повільно працює.

Своєю найкращою роботою вважає портрет Мони Лізи, над нею вона працювала півтора місяця. Писанку хотіли викупити, але вона у приватній колекції замку і не продається.

“Писанки з портретами Віктора Ющенка та Володимира Кличка замовляли як подарунок для них. Зараз моя остання робота – теж подарунок. Але поки не буду розповідати”, – поділилась закарпатка.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах