Як в Ужгороді обирали «Королів смаку»
У суботу, 23 лютого, в Ужгороді провели першу битву кухарів. Кулінарне змагання «Kings of taste – Королі смаку» відбулося в Ужгородському скансені. Це перше змагання кухарів у приготуванні страв закарпатської кухні.
Стравою, яку готували команди, була угорська уха – холасле. Кухарі чаклували над нею у величезних казанах, на відкритому вогні. Змагання розпочалося об 11 годині ранку і вже за три-чотири години після початку конкурсу, усі, хто прийшов мали змогу скуштувати кулінарні шедеври закарпатської кухні.
Шість команд в однакових умовах, отримали набори продуктів, серед яких добронська та сегедська паприка, два різновиди риб – сом та короп, та необхідні овочі.
Жюрі, спробувавши кожен із кулінарних витворів, оголосило переможця. Королем Смаку став Бетяр Гриль. Переможці і учасники, під аплодесменти присутніх, були нагороджені грамотами і подарунками.
«Цим кулінарним батлом, – «Королі смаку», започатковано нову традицію і ми будемо проводити такі заходи на Закарпатті раз у квартал» – розповів Федір Шандор.
Після слів подяки, організатори анонсували, що наступний кулінарний батл буде проходити у квітні, після Великодня. Закликали гостів свята писати їм на сайт свої побажання і яку саме страву вони хотіли б, щоб приготували кухарі наступного разу.
Оксана ЧОПАК
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися