76104
14:17 25.022019

Як в Ужгороді обирали «Королів смаку»

Життя 4360

У суботу, 23 лютого, в Ужгороді провели першу битву кухарів. Кулінарне змагання «Kings of taste – Королі смаку» відбулося в Ужгородському скансені. Це перше змагання кухарів у приготуванні страв закарпатської кухні.

Стравою, яку готували команди, була угорська уха – холасле. Кухарі чаклували над нею у величезних казанах, на відкритому вогні. Змагання розпочалося об 11 годині ранку і вже за три-чотири години після початку конкурсу, усі, хто прийшов мали змогу скуштувати кулінарні шедеври закарпатської кухні.

Шість команд в однакових умовах, отримали набори продуктів, серед яких добронська та сегедська паприка, два різновиди риб – сом та короп, та необхідні овочі.

Жюрі, спробувавши кожен із кулінарних витворів, оголосило переможця. Королем Смаку став Бетяр Гриль. Переможці і учасники, під аплодесменти присутніх, були нагороджені грамотами і подарунками.

«Цим кулінарним батлом, – «Королі смаку», започатковано нову традицію і ми будемо проводити такі заходи на Закарпатті раз у квартал» – розповів Федір Шандор.

Після слів подяки, організатори анонсували, що наступний кулінарний батл буде проходити у квітні, після Великодня. Закликали гостів свята писати їм на сайт свої побажання і яку саме страву вони хотіли б, щоб приготували кухарі наступного разу.

Оксана ЧОПАК

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах