74691
16:20 4.022019

На Закарпатті розлючені водії вимагають ремонту доріг. ФОТО, ВІДЕО

Життя 5433

На Закарпатті ситуація з дорогами ніколи не була благополучною. А зараз, коли зійшов сніг, в області майже не лишилося шляхів у хорошому стані. Щодня десятки водіїв через бездоріжжя втрапляють в ДТП або ж ламають свої авто.

У понеділок, 4 лютого, розлючені автовласники зібралися на акцію протесту біля Служби автомобільних доріг у Закарпатській області.

За відповідями до керівника Закарпатського облавтодору прийшли не тільки представники ГО “Доста”, але й пересічні закарпатці.

Водіїв цікавило чому в області такий поганий стан доріг та коли цю проблему будуть вирішувати.

Звісно було багато крику, емоцій та некоструктивних діалогів. Та поміж тим, начальник Закарпатського облавтодору наголосив на тому, що галузь катастрофічно недофінансовується.

– Щоб дороги були нормальними на Закарпаття потрібно щороку виділяти близько 2 млрд. грн, – наголосив Михайло Попович. – Я неодноразово писав звернення і повідомляв особисто Славоміра Новака, голову «Укравтодору». Минулоріч, вперше за всю історію цієї організації, нам виділили живі гроші на будівництво. Мова про 420 млн. грн. Щоб привести щорічно дороги до ладу, потрібно проводити 50 км. доріг капітальних ремонтів та 150 км середніх. Так нам вдалося провести деякі ремонти, але це досить мало. Тому все впирається у гроші. Усе що ми зробили у минулому році, я готовий з вами з’їздити, показати.

За словами начальник Закарпатського облавтодору, така плачевна ситуація не тільки із дорогами, але й мостами, які розсипаються просто на очах. На це потрібні кошти, яких наразі немає.

Тож на деякі свої запитання автовласники почули відповіді. Утім, на досягнутому активісти зупинятися не збираються. Кажуть, зроблять усе можливе, аби дороги Закарпаття не були в такому жахливому стані.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах