Закарпатських виробників відзначили на національному виноробному форумі
Цими днями у м. Київ проходив IV Національний виноробний форум, організаторами якого виступили Торгово-промислова палата України, корпорація «Укрвинпром» та медіа-група «Українська правда». Серед учасників – закарпатські винороби та виробники традиційної гастрономії.
У рамках Форуму відбувалися тематичні секції, практичні семінари та майстер-класи, професійні дегустації та свято «Ukraine Wine Drive». До фахових дискусій долучилися представники відомств та міністерств, виноробного бізнесу, фермерських господарств, вітчизняні та міжнародні експерти.
Виноробний потенціал Закарпатської області представили ТОВ «Виноробна компанія «Шато Чизай» та магазин «Wineˊs» (м. Ужгород) спільно з народним депутатом України Робертом Горватом.
Поруч із виноробною галуззю краю Закарпаття презентувало й свій туристичний потенціал. Промоційний комплекс містив гастрономічні довідники «Закарпатський сир», «Закарпатське вино», «Закарпатські страви». А під час свята «Ukraine Wine Drive» гості дегустували сири від місцевих сироварів Закарпаття – Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів (Рахівський район), ферми еко-курорту Ізкі «IZKI Land» (Міжгірський район), із буйволиного молока ферми «Карпатський буйвіл» (с. Олешник, Виноградівський район), сироварні «Перечинська мануфактура» (м. Перечин).
Закарпатська традиційна гастрономія викликала неабияку цікавість у відвідувачів Форуму. Відтак ті, кому місцевих сирів не дісталося, пообіцяли приїхати на Закарпаття вже у якості туристів.
Під час масштабного заходу центральна галузева дегустаційна комісія корпорації «Укрвинпром» назвала кращі вина та коньяки України. Серед 96 зразків виноробної продукції кращими визнано понад десяток напоїв із Закарпаття, зокрема від Ужгородського коньячного заводу, торгівельних марок «Шато Чизай» та «Котнар-М».
Представники української виноробної галузі зазначили, що підтримують євроінтеграційні прагнення Уряду у питанні виконання Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, у тому числі, в частині переходу на нові найменування виноградної продукції по завершенню перехідного періоду (після 2026 року). Загалом, IV Національний виноробний форум виконав свою головну мету – привернув увагу українського суспільства, влади та міжнародної спільноти до важливого національного ресурсу – українського виноробства.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися