«Чеські дні на Закарпатті» – в розпалі. ФОТО
Поринути у колоритну чеську культуру, скуштувати традиційну кухню та спробувати славнозвісне пиво можна на площі Народній. Тут, протягом трьох днів, проходитиме фестиваль «Чеські дні на Закарпатті».
Нагадаємо, фестиваль приурочений до 100-річчя утворення Чехословацької республіки.
Ужгородці вже встигли оцінити фестиваль. Усі як один зазначили, що їм сподобалася нова локація для проведення свята.
– Загалом ідея непогана. Мені подобається місце проведення – площа Народна. Розумію, фестиваль проводять тут тому, що цей квартал проектували чехи. Але я би радила представникам влади звернути увагу, що тут дійсно людям досить комфортно. Площа дозволяє грамотно розбити фестивальні локації. Щодо самого свята – непогано, але можна було і краще, – ділиться думками ужгородка Валерія Нікітюк.
Загалом горожани та гості міста зазначають, їм не вистачило розважальної програми. А культура – це не тільки “пиво та ковбаски”.
– На фестивалі досить нудно. Так спробували пиво, трохи поїли. Наразі збираємося додому. Чогось вартого уваги, на жаль, ми тут не побачили, – розповідає сім’я Валевських.
Деяким відвідувачам фестиваль сподобався, а особливо – найменшим. Кажуть, діти в захваті від бульбашок, живих скульптур та поні. А дорослим, неабияк смакували традиційні чеські кнедлики та ковбаски. А ще – знамениті тридельники, які готували просто на очах у відвідувачів. Ну і звісно – хмільний напій.
– Чеське пиво – найкраще у світі. У цьому ми професіонали. Тож сподіваємося, закарпатцям воно смакуватиме. Його секрет простий – якісна сировина і жодної хімії, – наголосив продавець Мартін.
Та не пивом єдиним. Неабиякою популярністю на фестивалі користувалася розвага – ретро-листівка. Відвідувачі фесту мали можливість сфотографуватися в ретро-образі на пам’ять.
Триватиме фестиваль і в неділю, 30 вересня. Тож у вас ще є нагода побачити це усе на власні очі.
Христина БІКЛЯН
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися