6086
16:10 24.052016

Хустська школа мистецтв здобула друге місце на Музичній олімпіаді «Голос країни». ФОТО

Життя 7687

Цими днями у столиці завершилася IX весняна Музична олімпіада «Голос Країни». У творчому заході взяли участь 454 дітей та 237 педагогів із 24 областей України та міста Київ, а також гості з Естонії.

R54AI_ln2ig

Відрадно, що Хустська школа мистецтв з-поміж 145 музичних шкіл, представлених на Олімпіаді здобула друге місце. Випередити закарпатців змогла лише музична школа № 2 із міста Краматорськ Донецької області.

–Захід відбувався за підтримки Міністерства культури. Ми виступали у кращих концертних залах Київського університету імені Бориса Грінченка. Усі учасники були дуже сильними, добре підготовленими, так що суперників ми мали гідних у всіх категоріях. Утім наша команда дуже вірила у перемогу і радіємо, що змогли привезти в Закарпаття диплом ІІ ступеня та низку інших високих нагород, – розповідає для редакції новин «Карпатського об’єктива» завідувачка відділом музично-теоретичних дисциплін Хустської школи мистецтв Оксана Липчей.

–Вибороти перемогу було справді нелегко. До складу журі Музичної олімпіади, яке очолила докторант кафедри фортепіанного виконавства і художньої культури Інституту мистецтв Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова Людмила Паньків, увійшли відомі музиканти і педагоги, лауреати міжнародних конкурсів, відомі діячі культури та мистецтва, представники ЗМІ, популярні вітчизняні та зарубіжні виконавці, продюсери, представники музичних компаній. Тож виступи хустян усі вони оцінили дійсно гідно. Крім того, викладачі нашої школи увійшли до десятки кращих педагогів держави, а Елеонору Кошинську визнано кращим концертмейстером України, – зазначила директор Хустської школи мистецтв Інесса Чернянчук. – До речі, нашу «альма-матер» представляли на заході 14 учнів, а також викладачі Оксана Липчей, Світлана Січ та Світлана Паштецька.

Отже, здобутки хустян на Олімпіаді дійсно вагомі. Зокрема, у молодшій лізі премію І ступеня між духовниками виборола Дарина Гарстей, у номінації «Класичний вокал» срібло здобув Ярослав Ракущинець.

У юнацькій лізі перемога дісталася квартету духових інструментів Хустської школи мистецтв. Золото юні музиканти міста над Тисою отримали також у номінації «Джазові інструментальні ансамблі». А в номінації «Духові інструменти» диплом ІІІ ступеня та сертифікат із правом знижки на навчання у Київському інституті імені Грінченка здобув Владислав Білічак.

А акордеоніст-віртуоз Олександр Порада завоював не тільки симпатії членів журі, але й привіз додому одразу два дипломи переможця – у номінаціях «Народні інструменти» та «класична і естрадна програма».

Вокальний жанр хустські соловейки також представили на високому рівні. З окрема, дивлом ІІ ступеня дістався ансамблю «Twix Kate» (дует у складі Катерини Альбюрехт та Катерини Товт), а «Перлинка» у складі Аліни Когут, Катерини Копішери, Дарини Пішти, Катерини Альбрехт, Катерини Товт, Дарини Гарастей, Анастасії Демеш та Габріелли Дані виборола золоту нагороду.

Між іншим, із закарпатських шкіл мистецтв Свалявська ДШМ посіла четверту сходинку, Ужгородська ДШМ – 24-ту, Ужгородська ДМШ №1 ім. П. Чайковського – 76-ту, Мукачівський державний університет – 87-му, Ужгородський коледж культури і мистецтв – 105-ту, а Чопська ДШМ – 144-ту.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах