56595
19:09 27.052018

Делегація з Ужгорода привітала місто-побратим в Румунії

Життя 2360

День міста у Сату-Маре – подія, яка вже багато років збирає тисячі людей на центральній площі, де проходять основні святкування.

Не став винятком і цей рік: велика сцена, де виступали музичні гурти різних жанрів та музичних напрямів, друга сцена пропонувала виступи фольк-груп, розгорнувся також ярмарок ремесел за участю майстрів із Румунії, Угорщини, Болгарії, Польщі, гастрономічний ярмарок, відбувалися різні спортивні, культурні заходи. 

Ужгородська делегація взяла участь у відзначенні Днів Сату-Маре – румунського міста-побратима обласного центру Закарпаття, повідомила «Карпатському об’єктиву» прес-служба мерії.

Урочистості розпочалися чудовим концертом місцевого симфонічного оркестру, відтак приматор Сату-Маре Габор Керешкені запросив на головну сцену гостей, у тому числі із міст-побратимів, привітав усіх зі святом. Крім Ужгорода, завітали також делегації з угорської Ніредьгази, польського Жешува.

Гостям із міст-побратимів організували екскурсії мерією: Габор Керешкені та його заступник Дойна Феєр розповіли про роботу установи, над реалізацією яких проектів працюють, як їм вдається залучати грантові кошти. Навідалися також до муніципальної поліції та місцевого парку Кошута, де діє моніторинговий центр, реконструйований за кошти ЄС.

Олександр Білак передав вітання від міського голови Ужгорода Богдана Андріїва, побажав миру та добробуту всім жителям Сату-Маре, висловив сподівання на плідну подальшу співпрацю, у тому числі продовження роботи над спільними грантовими проектами, запросив на День Ужгорода – наше місто цьогоріч відзначатиме 1125-ту річницю.

      

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті триває підготовка населення до національного спротиву
17:01
Відкриту музично-теоретичну олімпіаду ім. Надії Затіної вдруге провели в Ужгороді
16:34
Завдяки латвійській підтримці поранені українські бійці проходять реабілітацію
16:18
В Ужгороді відзначили Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця
16:03
На Закарпатті гості посварилися з нареченим і пішли коліями до Словаччини
15:48
Вихованці угорськомовних навчальних закладів Мукачева підготували концерт до Дня матері
15:34
Ужгородські «Карпати» закріпилися на другій позиції 
15:22
На території Углянської сільської ради ліквідовано стихійне сміттєзвалище
15:07
Чемпіонат Мукачівщини з футболу: результати ігор 5-го туру
14:51
На Закарпатті судитимуть експосадовців комунального підприємства, які незаконно привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів при ремонті доріг
14:09
Всі новини