55760
13:28 19.052018

Жадан в Ужгороді прочитав вірші з майбутньої книги та задекорував екоторбу

Життя 2778

В рамках мультикультурного форуму “СлободаКульт” письменник, поет та громадський діяч Сергій Жадан презентував ужгородській аудиторії вірші з нової книги “Антена”, яка вийде з друку восени цього року.

Форум “СлободаКульт” триває в Ужгороді та Мукачеві з 15 по 29 травня і передбачає проведення 100 культурних подій. Серед них, зокрема, виставки, дискусійна програма, вистави, кінопокази, концерти тощо.

“В цій всій ситуації, які ми зараз опинилися, в умовах війни, в стуації певних політичних проблем, культура лишається платформою здорового ґлузду і адекватності, на яку треба опиратися і з якої можна говорити про дуже багато важливих для нас тем. Тому слід триматися за культуру, культурні ініціативи, проекти”, — сказав Сергій Жадан, коментуючи важливість та актуальність такого роду проектів, як “СлободаКульт”. “Такі проекти дають, перш за все, досвід безпосередньо знайомств та контактів, а це вартує набагато більше, ніж знайомства через інші джерела. Особистий досвід — це найбільш цінне  джерело інформації та емоцій, тому у такий спосіб ми і знайомимося”, — додав поет.

Зала “Совиного гнізда”, де Сергій Жадан читав свої вірші, була переповнена. Слухачі стоячи аплодували і попросили продовжити читання. Наталія Сільченко, відвідувачка, розповіла, що заради цієї події подолала шлях з Берегова. “Я приїхала на цей захід з Берегова, і всі 73 км були варті того. Ще з часів навчання в університеті захоплювалася поезією Сергія Жадана, тому скористалася хорошою нагодою почути улюблені вірші наживо. Думаю, відвідувачі отримали таке ж саме внутрішнє задоволення, як і я від заходу. Такі творчі вечори якось відволікають від повсякденного і об’єднують людей навколо чогось гарного, не буденного і, звісно, демонструють таку неповторну  нашу сучасну українську поезію”, — зазначила Наталія.

До речі, значну частину віршів Сергій Жадан написав саме на Закарпатті. “У мене це не перший творчий вечір в Ужгороді і, сподіваюся, не останній. Я насправді дуже люблю виступати в Ужгороді. Публіка тут — щира та відверта”, — прокоментував він.

А ще Сергій Жадан поповнив колекцію “зіркових” торб, яку збирає громадська організація “Щасливі діти” для того, аби потім продати їх в якості лотів на благодійному аукціоні. Зібрані кошти будуть використані на благодійні цілі.  Наразі в колекції, серед інших, є торби з підписами та малюнками від Андрія Хливнюка («Бумбокс»), Юрія Андруховича, Онуки та її команди.

 

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах