55167
10:45 13.052018

В ужгородському парку «Кірпічка» провели фестиваль громадського активізму

Життя 2748

Багато ужгородців прийшли на організований громадськими організаціями захід у парку Перемоги. Дискусії та воркшопи, опитування, різні ігри та майстер-класи – сьогодні на Кірпічці було чим зайнятися як дорослим, так і дітям. 


Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, його заступники Ігор Фартушок, Олександр Білак, Василь Гомонай спілкувалися з містянами, відповідали на запитання. 
“Ми зробили вже три кроки, щоб цей парк залишився зеленою зоною. Перший – не продовжили оренду, другий – рішенням сесії повернули цю землю у власність громади, третій – працюємо над проектом розвитку цієї території, бо я переконаний, що тут повинна бути зелена зона”, – сказав Богдан Андріїв та закликав долучатися пропозиціями до роботи над проектом. Також повідомив, що проситиме депутатів підтримати його і виділити на проект 500 тисяч гривень із міського бюджету.
Депутат міської ради Микола Сюсько модерував дискусії, зокрема і з шведом Томом Нільсеном: про розвиток парку Перемоги, загалом міста. Долучилися також депутати Станіслав Пономарьов, Олеся Афанасьєва, Мирослав Горват, Олександр Ігнат, Віктор Щадей, керівник проекту «Сокоти свій Варош», голова Ужгородської міської організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Митровцій, декан біологічного факультету УжНУ Ярослава Гасинець, кандидат біологічних наук, президент РМЕО «Екосфера» Оксана Станкевич-Волосянчук та ще багато активних ужгородців.
Під час фестивалю пройшов забіг за розвиток міських парків U-Run, ГО “Екосфера” провела, зокрема, майстер-клас для діток “Використаним речам – друге життя”, представниця Ужгородської міської організації Товариства Червоного Хреста вчила, як надавати першу медичну допомогу.
За словами одного з організаторів свята, регіонального координатора Інституту “Республіка” Миколи Яцкова, зварили три казани бограчу від трьох шефів: команди міського голови, депутатської ватаги та активної громадськості, якими частували всіх охочих Про демократичний розвиток міста дебатували з Богданом Андріївим за дегустацією піци. А на завершення фесту опрацьовували мікропроекти, які, вважає Микола, варто впровадити в Ужгороді у партнерстві з виконавчими органами міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
3520 закарпатських водіїв оштрафували за перевищення швидкості
09:36
Гранти для підприємців: успішні історії співпраці з ГО «Неємія»
09:31
Малозабезпечені сім’ї Перечинської громади отримали великодні продуктові набори
08:59
Угорські скаути Закарпаття долучилися до екотолоки у Карпатах
08:54
Судитимуть закарпатця, який під приводом пошуку зниклого військовослужбовця виманив у його дружини 10 500 доларів США
17:06
На Закарпатті прокуратура передала на ЗСУ автомобілі, які керівник ГО ввіз як гуманітарну допомогу та продавав – чоловіка судитимуть
16:34
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
16:12
Переселенка з Донецька зробила майже з нуля художню гімнастику елітним видом спорту Перечина
15:56
Всі новини