54849
14:55 8.052018

У Хусті відзначили День пам’яті та примирення

Життя 3439

Сьогодні, 8 травня, День пам’яті та примирення, який віддавна святкують у Європі і втретє в Україні, відзначили також і в Хусті.

До Монумента Слави вшанувати загиблих у Другій світовій війні за їхні героїчні вчинки прийшли ветерани війни, представники районної та міської влади, військові, учасники бойових дій на Сході, громадськість Хустщини.

До одягу хустяни причепили квіти червоного маку – символу пам’яті за загиблими у боротьбі з нацизмом.

Від імені громадськості зі словами щирої подяки ветеранам та бійцям на Сході України виступили голова Хустської районної державної адміністрації Назарій Павлій, голова Хустської районної ради Юрій Іванчо, заступник Хустського міського голови Іван Фетько, голова Хустської районної організації ветеранів України Іван Білич.

Не стримували сліз старенькі сивочолі ветерани, згадуючи ті страшні роки війни. Болить їх, що доживають віку в час, коли в рідній країні тривають бойові дії.

«Мрію, щоб швидше закінчилась нинішня війна в Україні й усі родини могли обняти своїх синів. Це справді має бути день примирення. У такі дні люди мають зрозуміти, що ми повинні жити в мирі та злагоді», – поділився 95-річний Олександр Котляров, який воював у складі військ 4 Українського фронту, був командиром мінометної роти, брав участь у визволенні Закарпаття.

Загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання й покладанням квітів.

До слова, завтра, 9 травня, у Хусті, як і у всій Україні, відзначатимуть День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цим днем вшановують пам`ять не тільки полеглих у війні радянських солдат, а й інших жертв нацизму. Урочисте зібрання відбудеться о 10.00 год. біля Монумента Слави.

Богдана КЛЕКНЕР

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах