53467
08:38 20.042018

Суди Закарпаття впроваджують комунікаційну політику відкритості

Життя 2142

В приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду 18 квітня 2018р. відбувся прес-брифінг голови суду Олексія Шешені, екс-члена РСУ Олександра Сасевича та Радника із стратегічних комунікацій Консультативної місії Европейського Союзу Тійта Матсулевича.

12b2dcb-7204-1

У рамках зустрічі обговорили проблемні питання взаємодії ЗМІ та судів, особливості доступу до судових засідань й отримання інформації щодо розгляду справ. Також ознайомились із вітчизняним та зарубіжним досвідом налагодження комунікації між судами та ЗМІ.

Окрім цього, голова суду Олексій Шешеня розповів присутнім про кадрову ситуацію, яка склалась у суді.

«В нашому суді до жовтня минулого року із 13 суддів працювало тільки п’ять. Ми дуже задоволені, що зараз вже маємо майже повний склад. Двое суддів зараз проходять кваліфікаційне оцінювання, і ми сподіваємось, що невдовзі вони повернуться до виконання своїх обов’язків» – сказав очільник Закарпатського окружного адміністративного суду.

Тійт Матсулевич, в совю чергу, подякував за теплий прийом та зазначив, що Закарпатська область є однією із семи областей, на яку розповсюджується діяльність КМЄС.

«Ми дуже раді, що Закарпаття буде тепер нашим партнером. І це стосується не тільки судів, а й поліції та прокуратури, оскільки мандатом Консультативної місії передбачено надання стратегічних консультацій щодо реформування сектору цивільної безпеки для розробки стратегій сектору цивільної безпеки, а також підтримка імплементації реформ шляхом надання практичних консультацій та проведення тренінгів» – зазначив радник КМЄС.

Про становлення інституту суддів-спікерів та розвиток комунікації судової гілки влади, а також про результати цієї діяльності розповів екс-голова комітету з комунікації Ради суддів України Олександр Сасевич. «Рада суддів України зрозуміла необхідність налагодження зв’язків зі ЗМІ ще в 2014 році після подій на Майдані. Саме тому було впроваджено і інститут судді-спікера в кожному суді України. Ми бачимо, цей напрямок залишається в полі зору Ради суддів і сьогодні. Ми знаємо, що РСУ нещодавно на своєму засіданні рекомендувала судам усіх юрисдикцій більш активно роз’яснювати роль суду як незалежного та неупередженого арбітра у спорі, та регулярно, не менше як один раз на тиждень, поширювати інформацію про роботу суду, про соціальні, просвітницькі заходи на веб-сторінці суду та місцевих ЗМІ (в т.ч. електронних),а також негайно інформувати Раду суддів України щодо кризових ситуацій» – підкреслив суддя Сасевич.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах