47358
20:09 7.012018

Ужгородську міську лікарню переводять на опалення біопаливом

Життя 2255

Перевести Ужгородську центральну міську клінічну лікарню з опалення природним газом на опалення шляхом постачання теплової енергії – таке рішення прийняли сьогодні на позачерговому засіданні виконкому Ужгородської міської ради.

1-78

Медичні заклади на «БАМі» в Ужгороді – не лише центральну міську клінічну лікарню, а й пологовий будинок, обласну інфекційну лікарню, центр екстреної медицини («швидку») тощо забезпечувала зведена кілька років тому сучасна газова котельня. Проте ТОВ «Енергозбереження Закарпаття» запропонувало встановити також котельню на пелетах і, як уже повідомлялося, таку котельню зробили поруч із газовою, встановили два потужні твердопаливні водонагрівальні котли з автоматичним регулюванням процесів горіння та автоматичною подачею пелет, оснащені також системами очищення викидів димових газів для зменшення шкідливості впливу на довкілля. Наприкінці грудня провели пробний запуск нового устаткування і переконалися, що медичні заклади не відчули змін температури у приміщеннях, а споживання альтернативного палива мало б заощадити 15-20% коштів. Тому сьогодні на позачергове засідання виконкому винесли рішення про переведення на новий вид забезпечення теплом.

Головний лікар міської лікарні Іван Курах повідомив, що газова котельня і устаткування в ній не демонтуватимуть, а законсервують і у разі економічної вигідності або ж якогось форс-мажору зможуть за годину-дві знову перевести опалення на газове. Зберігається і резервний запас газу обсягом щонайменше на 2 тижні.

Крім того, нинішні працівники котельні газової, які отримували зарплату з коштів лікарні, переходять на роботу в фірму і медичний заклад зможе економити на цьому близько 2 мільйонів гривень у рік, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба мерії.

Пелети – це паливні гранули, вироблені із сировини виключно рослинного походження, а тому вважається екологічно безпечним твердим біопаливом.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті триває підготовка населення до національного спротиву
17:01
Відкриту музично-теоретичну олімпіаду ім. Надії Затіної вдруге провели в Ужгороді
16:34
Завдяки латвійській підтримці поранені українські бійці проходять реабілітацію
16:18
В Ужгороді відзначили Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця
16:03
На Закарпатті гості посварилися з нареченим і пішли коліями до Словаччини
15:48
Вихованці угорськомовних навчальних закладів Мукачева підготували концерт до Дня матері
15:34
Ужгородські «Карпати» закріпилися на другій позиції 
15:22
На території Углянської сільської ради ліквідовано стихійне сміттєзвалище
15:07
Чемпіонат Мукачівщини з футболу: результати ігор 5-го туру
14:51
На Закарпатті судитимуть експосадовців комунального підприємства, які незаконно привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів при ремонті доріг
14:09
Всі новини