45548
11:56 29.112017

На Міжгірщині запрацювала перша в Україні «Школа здоров’я»

Життя 7114

На Міжгірщині, в селі Колочава, на базі сімейної амбулаторії запрацювала перша в Закарпатській області «Школа здоров’я».

2_0

Інформаційно-профілактична та освітня робота, ознайомлення з основними ризиками серцево-судинних захворювань, пропагування і формування серед населення навиків здорового способу життя, впровадження ефективної, доступної та якісної медико-­санітарної допомоги у закладах первинної ланки — ось далеко не повний перелік напрямів роботи «Школи здоров’я».

Під час заняття медики амбулаторії розповідали мешканцям села про фактори ризику при ішемічній хворобі серця, про лікувальну фізкультуру при серцево-судинних захворюваннях, про раціональне харчування, про можливості фітотерапії у лікуванні при хворобах серця. Окрім наочних прикладів у вигляді корисної смакоти — дев’яти напоїв для здорового серця, різних видів меду та інших десертів, медики визначили кожному з присутніх індекс Робінсона («Формула здоров’я»), провели анкетування та відповіли на численні запитання, повідомила прес-служба «Українського медичного часопису».

Завідувач амбулаторії села Колочава Василь Леньо спільно з колегами акцентував увагу присутніх на основних симптомах, алгоритму дій та першій допомозі у разі серцевого нападу. Також йшлося і про відповідальність людей за власне здоров’я, необхідність відмови від шкідливих звичок та важливість проходження профілактичних медичних оглядів.

Профілактично-просвітницькі навчання відбуваються в рамках реалізації спільного зі Світовим банком проекту Міністерства охорони здоров’я України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». За словами головного лікаря Міжгірського центру первинної медико-санітарної допомоги Марії Гримут, такий формат спілкування викликав надзвичайну зацікавленість селян і показав, що є одним із дієвих методів донесення інформації до населення та проведення ефективної профілактичної роботи. Зустрічі з лікарями відбуватимуться на постійній основі й щоразу вибиратиметься актуальна тематика для спілкування.

А вже на початку грудня у селі Синевир при місцевій амбулаторії відбудеться аналогічний освітній захід. Невдовзі «Школи здоров’я» запрацюють при сімейних амбулаторіях усіх районів області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах