42689
13:10 14.102017

У Мукачеві школярі організували концерт до Дня Захисника України. ФОТО

Життя 2810

Споконвіків цей день був особливим для нашого народу, адже саме Покрова Пресвятої Богородиці була одним з найголовніших свят запорізьких козаків. Вони будували багато однойменних храмів та особливо шанували ікони Покрови.

_MG_2556

Саме цей день, 14 вересня, від недавна став Днем козацтва України.

Ще не так давно нам здавалося, що всі біди та горе скінчилися, та, на жаль, це не так. Ще й нині наші рідні, сусіди, родичі продовжують оберігати спокій у наших оселях, як це колись робили славні козаки.

Тому зі всією впевненістю можна сказати, що 14 жовтня – свято, котре об’єднує покоління, символізуючи невмирущість героїчних традицій нашого народу.

Відтак, до святкування цього дня, вчора школярі Мукачева влаштували святковий та патріотичний концерт у парку «Перемоги», де останні роки проходять найцікавіші фестивалі краю.

Участь у святкуванні взяли діти з усіх загальноосвітніх закладів міста. Здебільшого вони виконували українські пісні, танцювали, декламували власні вірші. Окрім того, учасники учнівської ради влаштували цікавий флешмоб.

Самі ж школярі розповіли для «Карпатського об’єктиву», що цей концерт – це чудова нагода подякували нашим бійцям за їхню силу та мужність. Подякувати їм за те, що вони не бояться ворога, а незважаючи ні нащо і надалі продовжують рухатися вперед і не здаються.

До того ж, в Управління освіти, молоді та спорту міськвиконкому розповіли, що дітвора сплела для бійців патріотичні браслети із синьо-жовтих стрічок.

Зазначимо, що багато глядачів були простими перехожими, які разом з дітками гуляли у парку.

Ілона Вільна

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах