41970
12:11 3.102017

Чому припинили ремонтувати Оленівський перевал?

Життя 8652

Наприкінці серпня обласний автодор у Закарпатській області розпочав ремонтувати відрізок дороги «Перечин – Свалява», що пролягає через Оленівський перевал. Нарешті! Бо ж цей відрізок дороги, який з’єднує два райони – Перечинський та Свалявський – не бачив капітального ремонту багато років і був у жахливому стані: яма на ямі – ні пройти ні проїхати. Долаючи перевал, водії та пасажири молилися, аби благополучно, без пригод, доїхали додому чи до місця роботи.

перевал1

Минулої суботи наша група паломників їхала автобусом з Перечинщини на Свалявщину. Замість радості нас чекало розчарування – роботи припинені. Водій сказав, що техніку забрали ще три тижні тому.

Що зроблено? Дорожнє покриття встелене асфальтом від Тур’є-Бистрянського, або Циганського, як його називають люди, перехрестя до початку села Свалявка. Це трохи більше кілометра. На незначному відрізку дороги є тільки один шар асфальту. А далі – суцільне бездоріжжя. Транспортні засоби, минаючи котловани, їдуть як черепахи. Деякі ями засипані глиною. Під час їзди автобусом так ґеґає, що пасажири мусять триматися за крісла.

Обабіч дороги почистили канави. Це добре.

Через села Оленево, Плоске дорога не ідеальна, але їхати можна. І ось ми в Поляні. Дорога – супер. Їхати – благодать.

По коментар я звернулася до депутата обласної ради від Перечинщини Дениса Мана. Денис працює директором Департаменту економічного розвитку і торгівлі закарпатської ОДА. Отож у курсі справ.

Повідомив, що загальна вартість проекту понад 10 млн.грн. Фінансується з двох джерел: Державного фонду регіонального розвитку (3 млн.грн.) та перевиконання по митниці (7 млн.грн.). Наразі за рахунок ДФРР використано 1,950 млн.грн. Щодо перевиконання по митниці – інформацією не володіє.

Денис Ман запевнив, що фінансування на ремонт є, роботи тривають повільно, бо, «за словами служби доріг, напрямок складний і проектом не передбачені всі укріплювальні роботи – окремі відведення води, зсуви тощо». А те що роботи припинено, «питання швидше в підряднику, який забрав техніку на інший об’єкт».

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах