36237
15:08 7.072017

Захисники і горе-захисники історичної спадщини Ужгорода виступили в прямому ефірі. ВІДЕО

Життя 2036

На телеканалі “Тиса-1” в рамках програми “Про головне” відбулася розмова про збереження історично-архітектурної спадщини обласного центру Закарпаття і покарання винних в її руйнуванні.

dobro-proty-zla

Бездоганно з точки зору вболівання за долю міста і аргументації, що опирається на чинне законодавство, виглядали правник Наталія Майстренко, архітектор Петро Сарваш та скульптор Василь Роман.

З іншого боку йорзав на стільці, намагаючись перекласти відповідальність на інших, беспосередній винуватець всіх руйнувань – спеціаліст з охорони культурної спадщини Управління культури Закарпатської ОДА Томаш Сопко. І, нарешті, справжнім “адвокатом диявола” несподівано і ганебно виступив в цій ситуації журналіст Олександр Герешко.

Якщо не буде покарання виних за скоєні злочини, а саме так з точки зору закону чітко кваліфікуються руйнування пам’ятки містобудування “Корона”, кінотеатру авторства Людовіта Оелшлеґера і крамниці Фунданича, ланцюг нищення історичного обличчя міста не зупинити. Такий висновок став завершальною крапкою передачі.

Детальніше – в відеосюжеті:

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах