34171
11:42 5.062017

Головний архітектор області презентував інноваційне планування Закарпаття

Життя 2599

В облдержадміністрації відбувся круглий стіл з метою обговорення проблем Регіонального розвитку Закарпатської області .

18839798_1021584347976029_4274220730151384547_o
Організатором даного заходу виступив головний архітектор області, начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Микола Пігуляк.
Формат заходу передбачав спілкування влади з науково-викладацькою і студентською аудиторією Ужгородського Національного університету, дотичною до сфери державного управління, повідомляє  carpathia.gov.ua.

З презентацією виступив головний архітектор області де розкрив тему: «Реалізація схеми планування території області, схема планування у інноваційному форматі, ландшафтне планування, формування зацікавленості громади у плануванні території області».
У доповіді йшлося про соціально-економічний ефект запланованих проектних пропозицій схеми планування території області та деякі об’єкти, що наразі вже реалізовуються. Також було підняте питання необхідності формування зацікавленості громади у плануванні території області, забезпечення доступності містобудівної документації, встановлення пріоритетів з реалізації містобудівних документів та збільшення контролю громади щодо реалізації містобудівної документації на регіональному та місцевому рівні.
За результатами доповіді відбулася змістовна дискусія щодо презентації моделювання інноваційного формату схеми планування області, обговорено реальні та інноваційні пропозиції майбутнього, такі як :
– Реконструкція та сучасна логістика транспортної мережі області, особливо гірських автошляхів та напрямків;
– Реконструкція та будівництво швидкісних залізничних шляхів та створення об’єктів водного транспорту;
• Перспективи будівництва річкового порту на річці Тиса;
• Концепція влаштування водосховища «Закарпатського моря» на заплаві річки Латориця;
• Концепція влаштування урбанізаційного центру та туристично-рекреаційного комплексу (ріֺв’єри) на березі водосховища;
• Коцепція влаштування струнного транспорту;
• Концепція інноваційного формування цілісного туристично-рекреаційного комплексу області;
• Посилення співпраці із Республікою Польща у сфері транскордонного співробітництва;
• Будівництво переходу Лубня-Волосате;
• Реконструкція та будівництво автодориги Ужок- Ч.Тиса, зокрема ділянки Лопухово-Ч.Тиса.
На клуглому столі також обговорено шляхи інноваційного розвитку депресивних районів області та шляхи реалізації презентованих пропозицій. Було обговорено інноваційні складові адміністративно-територіальної реформи та інші теми, які можуть змінити наявні стереотипні погляди громадян на існуючі не ефективні підходи до планування регіонального розвитку Закарпатської області в ближній та дальній перспективі.
Учасниками заходу вирішенно продовжити спілкування у цьому форматі на прикладі розгляду інноваційної моделі розвитку, можливо міста Ужгорода, але вже із залученням більш широго кола учасників та експертів з метою формування сучасних та інноваційних підходів до планування територій та посилення зацікавленості, відповідальності громадян їх участі у моделюванні формування регіональної політики краю.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах