Гастрономічний фестиваль «Огинь і м’ясо» вже вдруге проходить у Мукачеві
У суботу у парку «Перемога», де комфортно розмістилося фестивальне містечко, розпочався один із найсмачніших фестивалів краю – «Огинь і мнясо».
Вже традиційно на нього завітали не лише краяни. Тут можна зустріти українців з найвіддаленіших куточків нашої Батьківщини – Дніпропетровська, Харкова, Одеси. На ньому можна зустріти й чимало львів’ян, які не приховують приємних емоцій відвідавши його.
«Ми цього року приїхали до Мукачева вже не вперше. Проте, ще не були на фестивалях краю. Зазвичай їхали лише на період цвітіння сакур. Нам дуже подобається тут. У порівнянні зі Львовом Мукачево дуже маленьке місто, але тут завжди дуже затишно та тепло», – розповідають Олена та Маркіян.
Смачна кухня
На святі можна поласувати надзвичайно смачним м’ясом, бограчом, шашликами, шовдярьом, овочами на грилі. Для дітей тут можна придбати морозиво, асортимент якого приємно вражає.
Окрім смачних страв у фестивальному містечку працюють ряди з сувенірами, також можна купити домашнє мило,вироби з ручної роботи, шкіряні гаманці, дерев’яні скриньки, прикраси.
Звісно ж на фестивалі також можна купити закарпатське вино, бринзу, мед, карпатські чаї.
Розваги
Зауважимо, що окрім смачної кухні організатори підготували насичену програму.
Гостів «Огинь і мнясо»також чекала естрадна програма, закарпатський реп. Для присутніх також провели інтерактивний гастрономічний майстер-клас від шеф-кухаря, вікторини і конкурси, майстер-класи. В неділю мукачівці та гості міста над Латорицею могли спостерігати за байкарським з’їздом.
Так як фестиваль проходить і на травневі свята, то 1 травня учасників свята будуть вчити танцювати від студії танцю Арт-лайн. 2 травня пройде майстер-клас з приготування закарпатських страв, а ввечері на сцені пройде гала-концерт фіналістів конкурсу «Імперія талантів».
Рекорди
Оксана Шегеда 30 квітня під час проведення гастрономічного фестивалю «Огинь і мнясо» виготовила найбільшу їстівну екібану, що стало абсолютним рекордом Закарпаття.
Нагадаємо, що фестиваль «Огинь і мнясо» проходитиме до 2 травня. Графік роботи фестивального містечка: з 11:00 по 21:00 щодня, а головною родзинкою фестивалю є приготування м’ясних страв на вогні. Тож поспішіть поласувати найсмачнішими, наймяснішими ставати у нашому чудовому краї.
Ілона Вільна
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися