30499
10:05 30.042017

Ужгородський «Сонячний напій» проходить на пелюстках сакури

Життя 5258

Цими днями в Ужгороді вже традиційно відбувається ярмарок сонячний напій» в рамках фестивалю «Сакура Фест».

IMG_9237

Ні для кого не секрет, що саме на цвітіння цього шовколистого рожевоцвітого дерева в місто приїздять туристи з різних куточків України та закордону. Сакура стала одним із символів, візитівок нашої області й саме її цвіт, наче мед, вабить гостей. Тож і цього року Ужгород запропонував широкий вибір цікавостей.

Художники могли увіковічнити у фарбах ніжно-рожевий її цвіт під час Всеукраїнського студентського конкурсу з живопису  «Срібний мольберт», театрали та музиканти  дарували насолоду від своєї гри під час Всеукраїнського фестивалю театрального камерного мистецтва «Під цвітом сакури», у прямому розумінні омивали тіло сонячними напоями його виробники на ярмарку «Сонячний напій» та заворожувала красою, делікатністю та мініатюрністю виставка-конкурс аранжування наноакваріумів  «Сакура в акваріумі».

На ярмарку була представлена сила силенна різноманітного товару. Придбати можна було все, що душа бажає. Закарпатські покровці дивували донеччан, які не відриваючись від «Королівського мускату», розглядали їх. Гості з Одеси із задоволенням смакували вина, при цьому на їх обличчі був присутній вираз справжніх сомельє. Ужгородці відшукували виноробів, у яких вони неодноразово смакували найсмачніші, на їх думку, вина. Незалежно від віку та географічної прописки, всі могли знайти щось цікаве для себе.

Денис, бармен з Києва розповів: «Я із задоволенням смакую різноманітні наливки. Їх тут велика кількість. Хоч назви й схожі, але всі відрізняються на смак. Тільки не можу зрозуміти, кажуть, що це наливка, але щось вона трохи міцнувата…» Сергій та Олег, які приїхали з Одеси, також поділилися своїми враженнями: «Ми приїхали із сонячної Одеси. Вчора були у Львові, а сьогодні сюди, в Ужгород. Спробували бограч для порівняння, адже у Львові ми його також скуштували. Хочемо сказати, що в Ужгороді він таки огого! У  Львові він був схожий на борщ, а тут ми випадково почули, як на свій бограч закликає господар Олександр, мовляв, що він справжній, угорський і ніби його варив угорець з Будапешта. Ми вирішили спробувати, а він, жартуючи, попередив: «Дивіться, хлопці, пектиме двічі!» Перший раз ми вже відчули, коли його їли, а коли буде другий раз. Так і не зрозуміли».

Ми відшукали той гострий бограч у господаря Олександра! Смугасту палатку почули одразу. Так, саме почули, адже господар дуже щиро запрошує гостей до столу. Угорська гостра страва не розчарувала! Вона була саме такою, як її описали одесити. Тож всі, хто ще не встиг відвідати ярмарок, завтра  має змогу це зробити.

Ще треба зазначити, що скаржитися на відсутність або малу кількість програм було би недоречно…Ужгород продовжує фестивалити дедалі маштабніше та гучніше.

Софія ПЕКАРОВИЧ, фото автора

Відео: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах