26165
21:47 20.022017

Ужгородці вшанували пам'ять Героїв Майдану

Життя 4387

Події трирічної давнини назавжди змінили історію нашої держави.

IMG_6285

Саме в той час, в самому серці України – в Києві на Майдані відбулися жахливі події, які неможливо усвідомити та прийняти у сучасному світі – під час протестів були по-звірячому розстріляні мирні громадяни.

І саме сьогодні, 20 лютого по всій Україні пройшли поминальні заходи зі вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, що пожертвували своїм життя під час Революції Гідності. На Закарпатті, яке сумувало разом із усією Україною, теж пройшли заходи із вшанування тих трагічних подій. Зокрема, в Ужгороді на площі Народній біля будівлі Закарпатської обласної державної адміністрації відбувся мітинг-реквієм присвячений пам’яті Небесної Сотні.

В поминальному заході взяли участь керівники міста та області, представники дипломатичних установ та духовенство. Сотні небайдужих містян прийшли запалити лампадки та вшанувати пам’ять наших героїв.

Розпочалися урочистості з композиції «Пливе кача по Тисині», яка вважається одним з «гімнів» Майдану. Її, на балконі ОДА, виконав Зразковий хор Ужгородського коледжу культури і мистецтв. Далі, присутні хвилиною мовчання вшанували полеглих Героїв Небесної Сотні та запалили сотні поминальних свічок у пам’ять всіх тих, хто поклали своє життя задля нашого кращого майбутнього. Завершилося дійство запуском жовтих та блакитних небесних ліхтариків.

Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора

Відео: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах