22522
13:00 25.122016

Скільки грошей потрібно витратити на те, щоб одягнути новорічну ялинку

Життя 5009

Традиція наряджати вічно зелене дерево виникла не так давно, проте міцно закарбувалася в українській культурі. Ще на початку ХХ століття в більшості сіл не прикрашали ялинок чи сосонок. Масового розповсюдження цей, можна сказати обряд, набув після Другої світової війни.

_mg_0321

Впродовж років в українських оселях змінювалися не лише прикраси на ялинку, але й самі ялинки. Внаслідок масового неконтрольованого вирубування дерев напередодні свят, свідомі громадяни вирішили знайти їм замінну: штучну ялинку, композицію з хвойного гілля і навіть ялинку на прокат.

Проте перед святами на ринках міст України продаються і живі дерева. Наприклад, у Мукачеві ціни на хвойні починаються від 35 гривень, закінчуючи 250-300 гривень. Приблизно такі ж ціни стоять на композиціях з хвойного гілля. Окрім того, підставка під новорічну красуню вартуватиме Вам ще 100-120 гривень.

Щодо прикрас, то сьогодні стрімко набирають популярності іграшки зроблені власноруч. З початку грудня у багатьох містах країни навіть проводяться різноманітні майстер-класи і не лише для діток, але й для дорослих.

Проте, якщо Ви не маєте ані часу, ані вміння та бажання зробити щось своїми руками, завжди можна придбати щось готове, тим паче ринок пропонує нам різноманітну кількість прикрас за найрізноманітнішими цінами.

У Мукачеві придбати новорічну продукцію можна або в магазинах, або на Зеленому ринку, де розмістилися декілька палаток. Ціни на іграшку у формі півня коливаються в діапазоні 5-15 гривень за штуку, залежно від форми та матеріалу. Блискучі сніжинки обійдуться у 3-6 гривень за маленькі, до 10 гривень за більші, ціни на бантики починаються також із 3-5 гривень.

Дерев’яні іграшки коштують від 6-9 гривень за одну. За словами продавця на них цього року чималий попит.

«Бувають різних форм і навіть іменні. Часто беруть у формі ялинки, оленя, дзвіночків та сніжинок, ціна залежить від розміру. Людям подобаються» – розповідає для «Карпатського об’єктиву» жінка.

Можна придбати і традиційні, однотонні, круглі іграшки. Ціни на них починаються від 10-15 гривень, можна придбати набір із шести куль за 70-90 гривень і більше. Буси на ялинку тут коштують від 55 гривень за 10 метрів.

Щодо гірлянд то ціна залежить від кількості лампочок. До того ж цього року на ринку великий вибір саме на цю продукцію, окрім традиційних гірлянд з’явилися пухнасті, у формі колючок, матові та з додатковими перехідниками. 400 лампочок вартують 250 гривень, 300 лампочок – 220, 200 – 150 гривень та 100 – 75 гривень. Верхівку на ялинку можна купити віддавши з гаманця 15-25 гривень і більше.

Окрім прикрас продаються новорічні вінки зі свічкою, їхня ціна починається від 50 гривень.

Нагадаємо, що раніше новорічну красуню наряджали яблуками, горіхами, цукерками та кольоровими паперовими прикраси, сьогодні ж це задоволення коштує, як бачимо, набагато більше.

Іванна Бондарук

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах