20659
17:49 1.122016

Безробітним Закарпаття надаватимуть безоплатну юридичну допомогу

Життя 2239

Закарпатський обласний центр зайнятості та Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області підписали угоду про співробітництво. Про це 1 грудня, на брифінгу в Закарпатській ОДА повідомили директори обох структур – Юрій Фущич та Василь Попадинець.

img_4235

Вони окреслили основні напрямки співпраці та розповіли про заходи, які будуть проводитися спільно двома структурами з метою надання якомога ширшому кору закарпатців доступу до безоплатної правової допомоги. Зокрема, планується проведення комплексних освітніх заходів – уроки та вікторини для учнів, семінари з правових питань для безробітних, роз’яснення та консультації для громадян з питань реалізації і захисту прав людини.

Василь Попадинець зазначив, що за три місяці роботи, починаючи з 1 вересня 2016 року на Закарпатті за правовою допомогою звернулося 1657 осіб. Найактуальніші питання, з якими звертаються краяни, є питання спадкового права, соціального забезпечення, сімейного та земельного права.

В таких бюро правової допомоги кожен може отримати безоплатну правову допомогу, інформацію та консультацію, а також скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України. В разі потреби людина має змогу отримати послуги адвоката для захисту своїх інтересів в суді.

Юрій Фущич наголосив, що основним «клієнтом» служби зайнятості на сьогоднішній день є роботодавець, адже саме він забезпечує людей робочими місцями та заробітною платою. Зокрема, цього року послугами обласної служби зайнятості скористались близько 12 тис. роботодавців, переважна більшість яких представники малого бізнесу, приватні підприємці.

«Наразі, існує великий дисбаланс між тими, хто дійсно потрібен на ринку праці і тими, кого готують вузи. Це питання ми прагнемо вирішити, тому заключаємо договори про співпрацю з вузами області, зокрема Ужгородським національним університетом. До прикладу, якщо їхні студенти зможуть проходити стажування на якомусь підприємстві, а пізніше отримати там роботу, то це добре як для вузу, так і для роботодавця. Тому такий обмін досвідом є дуже корисним», – підсумував Юрій Фущич.

Важливим є й той момент, що служба зайнятості приділяє увагу працевлаштуванню демобілізованих учасників АТО, адже ця категорія людей потребує особливої уваги та допомоги в адаптації до умов мирного життя. Протягом цього року, роботу знайшли 121 демобілізованих, з них 25 розпочали підприємницьку діяльність. Основні сфери їхньої діяльності це обслуговування комп’ютерних систем і мереж, виробництво хліба та хлібобулочних виробів, бухгалтерський облік та аудит, роздрібна торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах