1792
09:36 18.042016

У Мукачеві пройшов перший весняний велопікнік. ФОТО

Життя 2880

Вчора, 17 березня на набережній Латориці зібралося чимало любителів здорового способу життя, а саме людей, для яких велосипед – це не тільки атрибут розваги, але й один із улюблених засобів транспорту.

вело (203)

Програма заходу передбачала цікаві конкурси, змаганнях, майстер-класи та велозаїзд. Зазначимо, що для велозаїзду потрібно було обов’язково зареєструватися.

Вік учасників велопікніку був найрізноманітніший: від маляток, які лишень навчилися нещодавно ходити, до дорослих, котрі прийшли освоїти щось нове та просто гарно провести час.

Під час заходу учасники ознайомилися із правилами велосипедистів на дорозі. Патрульні поліцейські у доступній формі пояснили навіть для найменших, що можна робити, а що ні, як слід поводити себе, коли вони є учасниками дорожнього руху. Розповіли про деякі дорожні знаки, їхню значимість, пояснили їх зміст.

Приємний та надзвичайно-важливий майстер-клас для любителів велоспорту був проведений з метою навчання надавати потерпілому першу медичну допомогу при переломах та кровотечах.

Учасникам також розповіли про те, як розрізнити глибинну рани та вид кровотечі. Пояснили чим відрізняється капілярна кровотеча від артеріальної, а також як слід діяти при допомозі постраждалому. Їх ознайомили також із видами джгутів і показали, як за їхньою допомогою можна врятувати не лише чуже, але і своє життя.

«Що потрібно обов’язково брати із собою у велоподорож», «як правильно доглядати за велосипедом», «чого не можна і що необхідно робити для того, щоб не виникло ніяких труднощів під час руху», – всі ці питання були розглянуті на першому весняному велопікніку, а це значить, що на дорогах буде більше свідомих людей, які не тільки уміло будуть дотримуватися правил дорожнього руху, але й, при необхідності, зможуть допомогти у надзвичайній дорожньо-транспортній пригоді.

Іванна Бондарук

Фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Ужгородку судитимуть за організацію незаконного грального закладу
09:11
Всі новини