172290
12:49 9.102024

В Есені відзначили Міжнародний день людей похилого віку

Життя 166

З ініціативи Благодійного фонду «Доркас Україна» реформатська громада села Есень минулого року вперше організувала захід із нагоди Міжнародного дня людей – осіб похилого віку. З огляду на минулорічний успіх події, захід провели і цьогоріч, запросивши на зустріч людей старшого покоління із сусідніх сіл – Саловки, Тисаашваню і Тисауйфолу.

Присутніх привітав пастор реформатської церкви Жолт Шовш, подякувавши благодійному фонду «Доркас Україна» за підтримку у проведенні такого заходу.

Слово Боже проповідував Арпад Мартон, пастор Свалявської реформатської громади, воно було побудоване на основі уривку зі Святого письма про останню земну подорож святого Павла. Пастор зокрема наголосив, що старість має свої завдання і свою красу.

Людей похилого віку тематичними віршами привітали місцеві діти.

Як і торік, виступити на заході запросили також і дієтолога Зіту Бочкор, співробітницю ужгородської клініки «Juno», представницю Виноградівської реформатської громади. Фахівчиня зокрема дала людям похилого віку поради щодо харчування та способу життя. Адже, за її словами, хворобу набагато легше попередити, ніж потім лікувати. Йшлося і про те, які продукти містять життєво важливі поживні речовини та вітаміни, а також про споживання м’яса. Дієтолог виділила п’ять основних факторів, які допомагають людям похилого віку залишатися здоровими якомога довше: харчування, достатнє споживання рідини, фізичні вправи, прийом ліків за необхідності і підтримка психічного здоров’я. Наприкінці виступу присутні мали можливість поставити запитання фахівчині.

На завершення заходу разом із кантором Великодоброньської реформатської церкви присутні вивчили дві пісні зі збірки Молодіжної організації Закарпатської реформатської церкви.

Заключне слово виголосив пастор Жолт Шовш. Відтак відбулося невелике частування.

dózsa/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах