166911
12:41 20.082024

У Хусті відкрилася літня мовна школа

Життя 1599

Працює в цьому році вона вже вдруге. Торік діяла на базі Хустського багатопрофільного ліцею №1 імені Івана Магули, а наразі – на базі Хустського ліцею №3.

Відкриття відбулося 19 серпня. Займаються у школі учні 8-11 класів із Хустської територіальної громади. Програма навчання та дозвілля насичена. Це – і квести, і майстер-класи, і зустрічі з цікавими людьми.

У основі проєкту поглиблення знань школярів із української та англійської мов. Серед цікавинок – усі підопічні отримають сертифікати-засвідчення і оцінки, які буде виставлено у класний журнал вчителями-предметниками після початку навчального року.

«Мовна літня школа – торік проводилася вперше. Зараз уже маємо певні напрацювання і об’єднали вивчення не тільки української, але й іноземної мови. Заняття проходять у розважальному форматі і вони тривають по 30 хвилин, – розповіла «Карпатському об’єктиву» вчителька української мови Лариса Юрик. – У нас мінімум теорії і багато мовленнєвої практики. Наприклад, один урок працюємо конкретно з наголосами і учні діляться думками про те, які в виникають асоціації в кожного, пов’язані з цим словом. Загалом щодня у програмі щось нове».

«У таборі займається 120 учнів і з ними працює 18 філологів, – наголосила завучка ліцею №3 Валентина Рішко. – Щодня проводиться по 2 заняття з англійської і по 2 – з української. До роботи залучено кращих фахівців нашої громади. Що стосується учнів, то пройшовши попередню реєстрацію, учасником міг стати кожен бажаючий. Участь є добровільною. Загалом традиція літніх мовних шкіл у нашому краї не є новою, та й у нашій учбовій установі, зокрема, у попередні роки проводилися англомовні табори для дітей».

«У мовній школі займаються учні не тільки з Хуста, але й із різних навчальних закладів громади, – наголосила вчителька англійської мови Наталія Бучок. – Кожен має можливість покращити рівень володіння іноземною мовою. Піднімаємо різні теми і при цьому, аби було цікавіше, долучаємо конкретних людей. Скажімо, вивчаючи театр, ми запросили на зустріч із вихованцями директорку Закарпатського обласного театру драми і комедії Олесю Чепелюк. Учні мали можливість із нею поспілкуватися, задати питання, які їх хвилюють. У такій формі інформація засвоюється краще, ніж під час просто тематичного заняття».

Як навчальними, так і розважальними активностями учасники мовної школи задоволені.

«Приємно, що є така нагода краще засвоїти мови. Маємо цікаві уроки і усілякі розваги, наприклад, проводиться гра «Що? Де? Коли?» Знайшла нових подруг, які навчаються в інших школах», – зазначила Аліна, учениця Хустської ЗОШ №4.

«Враження про мовну школу дуже хороші. Нас об’єднують у команди, дають різні завдання, пояснюють теми. Атмосфера дружня, робоча. Цікавіше, ніж просто на уроках», – запевнила Альбіна, вихованка Хустського ліцею №3.

Хоч заняття у мовній школі триватимуть недовго і невдовзі вже стартує власне навчальний рік, але її учасники стверджують, що з перших днів сповнені яскравими і незабутніми враженнями, а в май бут ньому до подібного проєкту готові охоче долучитися знову.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Тепло київських візерунків»: презентація драматургічних рефлексій Василя Неволова в Ужгороді
17:39
Поліцейським з Рахівщини, які врятували дитину та будинок від пожежі, вручили відзнаки
17:09
Гвардійці провели відкритий урок мужності для закарпатських школярів
16:52
«Гуманітарні» продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни та паливо – найчастіше ввозяться через Закарпатську митницю
16:30
У Великій Доброні за підтримки угорських партнерів відкрили Будинок жалоби
15:45
В Ужгороді відбудеться турнір з петанку
15:42
В Ужгороді привітали співробітників оперативно-рятувальної служби Закарпатської області
15:16
Двох мешканців Ужгородщини засудили до 7 років тюрми за переправлення військовозобов’язаних до Словаччини
15:10
Двоє гравців закарпатських ФК потрапили до збірної 6-го туру Другої ліги
15:06
У Мукачеві пройшов фінал Global Teacher Prize Ukraine
14:45
Всі новини