166448
17:09 7.082024

Обговорення організації і впровадження програм дуальної вищої освіти в УжНУ в рамках реалізації проекту Erasmus+

Життя 591

Щочетверга Закарпатська ОВА проводить «Діалоги влади та бізнесу». Минулого тижня 1 серпня під час онлайн-зустрічі департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатська ОВА з провідними роботодавцями регіону, Агенції регіонального розвитку Закарпаття, представниками ОТГ краю, та ДВНЗ “УжНУ” обговорили особливості впровадження програм дуальної вищої освіти в УжНУ, а також перспективи, які вона відкриває для розвитку регіону.

Тарас Триндяк, директор департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатська ОВА, окреслив актуальність проблеми підготовки висококваліфікованих кадрів – спеціалістів різних галузей, важливих для регіону в сьогоднішніх умовах.

Ігор Король, проректор з науково-педагогічної роботи ДВНЗ “УжНУ”, визначив основні вимоги і можливості, нормативно-законодавчу і методичну базу щодо впровадження дуальної форми здобуття вищої освіти в Україні та в ДВНЗ “УжНУ”.

Тетяна Бутурлакіна, директор Центру кар’єри УжНУ, інституціональний координатор проєкту Erasmus+ “Інтеграція дуальної вищої освіти в Молдові і Україні – COOPERA” (617490-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP), виступила з презентацією про результати пілотування дуальної магістерської програми в ДВНЗ “УжНУ” в рамках реалізації проєкту COOPERA на економічному факультеті, детально висвітлила механізм розробки і впровадження дуальної форми здобуття вищої освіти для інших спеціальностей на основі напрацьованого в рамках пілоту алгоритму для роботодавців.

Детальніше про механізм впровадження дуальної форми здобуття вищої освіти за результатами напрацьованого в рамках реалізації проєкту Erasmus+ “Інтеграція дуальної вищої освіти в Молдові і Україні – COOPERA” (617490-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP) алгоритму для роботодавців, зразки типових договорів, нормативно – правове і методичне забезпечення запровадження дуальних програм – за посиланням: https://www.uzhnu.edu.ua/uk/infocentre/64085

В подальшому обговоренні взяли активну участь представники бізнесу, керівники підприємств різних галузей. Представники ТОВ “Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед”, Мирослава Каламуняк, директор Ужгородської швейної фабрики та ТМ “Парада”, висловили свою підтримку щодо подальшої співпраці в рамках впровадження дуальної форми здобуття вищої освіти, відмітили необхідність у підготовці спеціалістів не лише економічних, але й в інженерних спеціальностей, HRів та управлінців усіх рівнів. Будревич Оксана, директор ТзОВ “ТГФ Закарпатська фабрика виробів з деревини”, зазначила актуальні запити від галузі щодо можливостей підготовки і навчання спеціалістів. Віктор Черніков, директор ТОВ “Чес-груп”, що впроваджує інновації у сфері електросервісу, зауважив на актуальності дуальних програм та перспективах співпраці. Василь Кобаль, проректор Мукачівського державного університету, поділився досвідом впровадження програм за дуальною формою здобуття вищої освіти в рамках першого пілотного проєкту спільно з МОН України.

Усі учасники обговорили особливості вдосконалення механізму впровадження дуальних програм, враховуючи специфіку і потреби галузей, актуальні виклики і перспективи співпраці, зокрема гарантії щодо працевлаштування студентів.

Про це інформує УжНУ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Благодійники передали вантажівки та мінівени 711 бригаді охорони Державної спеціальної служби транспорту
17:20
ГО «Forever Young» провела безкоштовне медичне обстеження для мешканців с. Гать
17:01
Відбулися дослідження біорізноманіття та обстеження новоприєднаних територій Карпатського біосферного заповідника
16:45
У Перечині вперше відзначатимуть День машинобудівника
16:29
Проєкт для дівчат та жінок з інвалідністю «Надихаючі дівчата» стартує в Ужгороді
16:12
На Рахівщині підозрюваний у побитті співмешканки до смерті перебувати під вартою без застави
16:01
На Виноградівщині для педагогів ІРЦ та психологів провели практикум-семінар
15:38
Закарпатець разом з неповнолітнім пособником намагалися переправити чоловіка через кордон
15:19
Нацгвардійці здали кров для поранених побратимів
14:55
У Мукачеві відзначили 180-річчя від дня народження Мігая Мункачі
14:36
Всі новини