164492
09:18 21.062024

В УжНУ стартує навчально-практичний захід щодо ґрантових можливостей у науці

Життя 779

Програма «Горизонт Європа», у межах якої представники Національного фонду досліджень України зустрілися з керівництвом і представниками всіх підрозділів УжНУ, покликана допомагати активним науковцям, котрі розуміють, що науку слід переформатовувати у проєктну діяльність.

19 червня в залі Вченої ради УжНУ відбулася ознайомча зустріч навчально-практичного та інформаційного заходу «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми “Горизонт Європа”» між представниками Національного фонду досліджень України та керівництвом і представниками всіх підрозділів УжНУ.

Гостей привітав ректор Ужгородського університету Володимир Смоланка. Очільник вишу відзначив актуальність програми та її цінність, адже розбиратися в темі пошуку й використання ґрантових можливостей будуть не лише теоретично, а й на практиці.

Проректор УжНУ з наукової роботи Іван Миронюк представив присутнім наукові здобутки нашого університету й розповів про розробки, над якими УжНУ працює в різних галузях науки. Згадав і про міжнародні проєкти, а також представив стартапи, які розробили вчені нашого чишу.

Як розповів Іван Миронюк, університет працює над розробками у сфері сонячної енергетики, твердотільних джерел енергії, досліджує мікробіом людини, використання штучного інтелекту, а також надзвичайно актуального у воєнний час проєкту ідентифікації військовослужбовців та осіб, постраждалих у результаті воєнних дій, та у десятках і десятках інших розвідок.

Виконавча директорка Національного фонду досліджень України Ольга Полоцька підкреслила, що організація, яку вона представляє, покликана фінансувати наукові проєкти й допомагати науковцям знаходити на них фінансування. Також промовиця розповіла, що торік до структури НФДУ додався відділ «Горизонт Європи», який очолює Ігор Таранов.

В УжНУ стартує навчально-практичний захід щодо ґрантових можливостей у науці«Ми працюємо, щоб допомагати активним, натхненним науковцям, які розуміють, що науку потрібно переформатовувати у проєктну діяльність», – підкреслила пані Ольга.

Ксенія Шокіна, УжНУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах