164309
18:58 16.062024

У Перечині відбувся урочистий день першого Причастя

Життя 1937

У неділю, 16 червня, у греко-католицькому храмі Святого Миколая у м.Перечин відбулося свято першої сповіді та першого Причастя. До таїнства приступило 11 юних парафіян. Урочистості проходили після божественної Літургії, яку очолив отець Мирослав. Співслужив йому отець Іван, настоятель греко-католицької церкви Покрови Пресвятої Богородиці с.Боржавське, що на Виноградівщині.

Одними з найважливіших подій маленького християнина є перша сповідь та святе Причастя. До семи років діти причащаються без сповіді. Вважається, що сім років – це вік, відколи діти можуть уже розуміти все, що роблять та відрізняти добро від зла. У цьому віці вони вже є достатньо дорослими, щоб самостійно молитися, робити добрі справи.

Починаючи з семи років, діти приступають свідомо і добровільно до таїнства Євхаристії.

Діти та батьки до цього дня готувалися заздалегідь. Юні прихожани проходили науку, вивчали катехизм, Божі заповіді, головні молитви. Батьки у суботу прикрасили територію та приміщення церкви. Перед входом встановили чотири берізки, які оздобили кольоровими стрічками. Храм заквітчали квітами, барвінком та гілочками туї.

Першопричасники були святково одягнуті: хлопчики у білих сорочках і чорних штанах, дівчата у білих сукнях з віночками на голові, які виготовила вірниця Тетяна. Розділити радість та значущість події у житті маленьких вірників прийшли батьки, бабусі, дідусі, родичі, друзі. Після Причастя діти виступили з концертною програмою, яку підготували разом з о.Мирославом та вірницею Іванною. Потім священник вручив їм молитовники, які придбали батьки, а також вервицю ручної роботи та пам’ятку про цей важливий день у їхньому житті. Хлопцям та дівчатам побажав духовного зростання, дорогою християнського життя йти з Ісусом. На добру згадку зробили спільні та індивідуальні фото. Все було так гарно і зворушливо, що у присутніх виступали сльози радості.

Родина Лабичів теж мала першопричасника.

– Наш старший онук Даниїл сьогодні прийняв перше Причастя. Для усієї нашої родини це свято, незабутній день. Усі готувалися, хвилювалися. Слава Богу, все пройшло добре, чудово. Хочу подякувати отцю Мирославу та Іванні за підготовку наших дітей до цього урочистого дня, – поділилася враженнями пані Оксана.

Для першопричасників батьки організували святковий стіл. На ньому були цукерки, фрукти, піца, соки, водичка.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах