16323
12:30 26.092016

Ужгород відсвяткував своє день народження у новому цікавому форматі

Життя 2682

24 вересня Ужгороду виповнилося 1123 роки.

1

Протягом трьох днів у місті відбувалися різноманітні заходи. Важливо відзначити, що цьогоріч свято проводилося в зовсім іншому, новому цікавому форматі. Вихідний видався яскравим та сонячним, тому все заплановане було втілене в життя.

З концертною програмою до Дня міста на площі Театральній виступили учні загальноосвітніх шкіл. Вони представили хореографічні композиції та вокальні номери. На площі Фенцика, що позаду лялькового театру «Бавка», розташувався Street Food Fest. На березі річки влаштували чудову зону для відпочинку з маленькими дітьми в рамках «Мама фесту».

Ужгородців та гостей долучили до старовинного лицарського спорту представники ордену Святого Міклоша. Лицарі представили справжній бій. Батько одного з них розповів, що обладунки для свого сина Сергія зробив власноруч. «Насправді такий залізний одяг коштує чимало. Тому я вирішив виготовити його самостійно. За допомогою Інтернету, італійських креслень ХV століття та за рік роботи у мене все вийшло», – розповів Сергій Грейс.

В альпінарії, який став ошатнішим, розташувалися представники дитячих виховних закладів Ужгорода. Вони запропонували увазі глядачів прекрасну осінню виставку квітів та композицій «Квіткова феєрія дитячих мрій», яка проводиться щороку.

Святкові локації, що розмістилися в різних куточках Ужгорода, відвідала й делегація очільників міст-побратимів.

Хендмейдівці влаштували неймовірну виставку-продаж виробів ручної роботи на площі Шандора Петефі. А вздовж вулиці Льва Толстого містяни мали можливість придбати необхідне з дарів осені на ярмарку «Золота осінь».

До речі, палатки з шашликом та бограчем можна було знайти біля драмтеатру (біля занедбаного фонтана). Здійснилася чиясь мрія перенести їх з набережної. Тепер вони зручно розташувалися біля сільськогосподарського ярмарку.

Та це ще не всі заходи, які проводилися в місті над Ужем. Бажаючі  могли приєднатися й отримати море задоволення в будь-який час, адже розваги були на різні смаки. Тисячі людей вийшли на вулиці Ужгорода, щоб привітати його з 1123-ю річницею. Святкування з нагоди дня народження нашого міста тривало до пізнього вечора.

Дитячий арт-простір, що працював з обідньої пори 24 вересня, запропонував малечі виготовити обереги для військових, які знаходяться в зоні АТО. Дітки та їхні батьки розфарбовували дерев’яні сердечка, міні-карту України, будиночки і ще багато різних фігурок. На цій же площі біля Укртелекому було встановлено фотозону з дитячих малюнків на тему міста, де із задоволенням фотографувалися цілими родинами. Також відбулися веселі старти, конкурс малюнка на асфальті та різноманітні майстер-класи від ГО «Щасливі діти».

На великій збудованій сцені, що розташувалася просто в центрі міста над Ужем, надвечір розгорнувся драйвовий концерт. Море людей заполонило площу Петефі аж до самісінького мосту. Невдовзі відбулася зустріч творчих поколінь. Старші люди з цікавістю та нетерпінням чекали на виступ «динозавра» української естради – Василя Зінкевича. З неймовірним запалом та артистизмом метр співав відомі українські пісні.

Тим часом на площу приходило дедалі більше молоді. Колектив, який об’їздив величезну кількість країн, із задоволенням танцював на сценах різних міст, водночас отримуючи за це нагороди, з повною концертною програмою виступив перед містянами та гостями Ужгорода. «Бліц»! «Бліц»! «Бліц»! – вигукували присутні. І от нарешті… Догори піднялися мобільні телефони, десятки молодих глядачів почали запис. Решта активно аплодували. Запал, який танцівники створювали на сцені, миттєво передався в натовп.

Концерт вийшов неймовірний. Правильніше висловитися, день вийшов неймовірний! Здається, не було таких, хто залишився б незадоволений. Серед прекрасно відреставрованих будинків пройшла величезна кількість різноманітних заходів. І це ще не кінець!

Склалося враження, що Ужгород відзначає грандіозний ювілей. Недільний день продовжив феєрверк святкувань. До дитячої ігрової зони прийшло ще більше батьків із малечею. На Театральній площі відбулися спортивні й танцювальні майстер-класи. На сцені площі Петефі виступили молодіжні гурти. А на завершення триденного святкування в небо запустили «дирижабль часу» й «запалили» всіх присутніх вогняним шоу.

Софія ПЕКАРОВИЧ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті триває підготовка населення до національного спротиву
17:01
Відкриту музично-теоретичну олімпіаду ім. Надії Затіної вдруге провели в Ужгороді
16:34
Завдяки латвійській підтримці поранені українські бійці проходять реабілітацію
16:18
В Ужгороді відзначили Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця
16:03
На Закарпатті гості посварилися з нареченим і пішли коліями до Словаччини
15:48
Вихованці угорськомовних навчальних закладів Мукачева підготували концерт до Дня матері
15:34
Ужгородські «Карпати» закріпилися на другій позиції 
15:22
На території Углянської сільської ради ліквідовано стихійне сміттєзвалище
15:07
Чемпіонат Мукачівщини з футболу: результати ігор 5-го туру
14:51
На Закарпатті судитимуть експосадовців комунального підприємства, які незаконно привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів при ремонті доріг
14:09
Всі новини