160232
16:09 18.032024

Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу

Життя 530

З нагоди національного свята – річниці Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років – Спілка закарпатських угорських багатодітних сімей оголосила творчий конкурс, на який надійшли 142 роботи. Урочисте підбиття підсумків відбулося 15 березня в Берегові у стінах Будинку для паломників ім. Ференца Пастора.

На початку заходу єпископ Закарпатської реформатської церкви Шандор Зан Фабіан попросив Божого благословення для присутніх, для закарпатських багатодітних родин та всіх закарпатських угорців.

«Сьогоднішній день особливий, адже ми відзначаємо національне свято, до того ж разом», – підкреслив у своїй вітальній промові голова Берегівського осередку Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) Іштван Молнар. Він також наголосив на важливості багатодітних родин на Закарпатті.

Очільник Спілки закарпатських угорських багатодітних сімей Йосип Торпої, у свою чергу, підкреслив, що пишається великою кількістю творчих робіт, які надійшли на конкурс. За його словами, усі вони розміщені на сторінці організації в соцмережі й мають уже кілька десятків тисяч переглядів. «Це вчергове засвідчує, що на Закарпатті є угорське життя, а також те, наскільки важливо для нас відзначати, незалежно від обставин, наші національні свята», – зазначив голова організації. Відтак подякував творчим багатодітним родинам і меценатам за підтримку й висловив сподівання, що вже в найближчому майбутньому святкування будуть проводитись у мирний час.

До заходу долучився й керівник Консульства Угорщини в Берегові Іштван Дєбнар. Він, зокрема, зачитав лист-вітання від прем’єр-міністра Віктора Орбана до закордонних угорців з нагоди національного свята.

Роботи на творчий конкурс надійшли від 142 родин із різних куточків краю. Серед них як рукоділля, так і відео із записами декламування тематичних віршів та виконання пісень. Під час заходу багато хто повторив свій виступ. Після цього відбулася церемонія нагородження переможців.

Пам’ятні подарунки отримали всі учасники творчого конкурсу за підтримки державного секретаріату з питань національної політики Угорщини, Фонду ім. Габора Бетлена, Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС), Благодійного фонду «Карітас святої Анни» (Берегово), адміністрації Закарпатської реформатської церкви, Закарпатської угорської туристичної ради.

На завершення відбувся майстер-клас із рукоділля для малечі, у рамках якого наймолодші учасники заходу малювали та ліпили.

lexi/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
Всі новини