155887
15:26 27.112023

В Ужгороді провели фотовиставку «Насилля»

Життя 1797

На фотовиставці “Насилля” авторки Кетрін Кіш в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Ф.Потушняка представили 36 робіт. У кожній темі – 12 світлин.

Про це Суспільному розповіла організаторка заходу Кетрін Кіш. За її словами, роботи поділені на три теми: інформаційне насильство, самоідентифікація та домашнє насильство. Експозицію відкрили в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка.

“Фотопроект приурочений до Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля», так і називається сам проєкт «Насилля». Я вважаю, що не тільки в нашій країні, а взагалі в світі є теми: про які треба говорити, є теми про які людям говорити незручно, а є теми про які варто говорити. Дуже часто люди вважають, що в сім’ї нема зґвалтування, а воно є і воно карається законом. Людина має почувати себе в безпеці і кожен, хто про це почне говорити та достукається хоча б до одної людини, покращить не лише своє життя, а й життя в усій країні”, — розповідає фотохудожниця Кетрін Кіш.

Виставка “Насилля” складається з 36 фотографій, з них на 12 – зображена Юлія Соломонюк.

“Я особисто від Катерини, дізналася про те, що вона планує робити такий проєкт і вона розповіла, що хоче зробити про інформаційне насильство, а мені, як нікому іншому, близька ця тема. Я стала жертвою фейкової інформації, недостовірної інформації, через це постійно стресувала, тому мені як нікому іншому було простіше показати ці емоції і боротьбу з ними”, — розповідає модель експозиції виставки Юлія Соломонюк.

“Ми хочемо показати важливість виходу з токсичних стосунків, привернути увагу до домашнього насильства, показати історії людей, які потрапляють в такі ситуації і як вони можуть від них звільнитися”, — додає Тетяна, співорганізаторка перфомансу Шибарі.

До слова, на відкритті був представлений перфоманс, створений майстринями мистецтва Шибарі, Даною Гіді та Тетяною (Berry Rope Hugs), де учасники продемонстрували глядачам трикутник Карпмана (Агресор-Жертва-Рятівник).

Також на заході відвідувачі прослухали лекцію від Вікторії Симуляк, Соціальної педагогині Закарпатського обласного центру соціально психологічної допомоги, на тему запобігання домашнього та гендерно зумовленого насильства.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах