155642
08:30 22.112023

На українсько-угорському кордоні вдалося пришвидшити процес митного оформлення транспортних засобів

Життя 1038

Понад два тижні триває протест польських перевізників, який заблокував рух вантажного транспорту на українсько-польському кордоні. Через це значна кількість водіїв поїхала в напрямку Словаччини, що також спровокувало появу кілометрових черг на в’їзд в Україну. Тому блокування роботи пунктів перетину на українсько-угорському кордоні – питання лічених днів.

«Разом з головою ОВА взяли вирішення цього питання під особистий контроль.

Ми постійно комунікуємо із митниками, прикордонниками, представниками суміжної сторони, щоб не тільки налагодити, а й за можливості пришвидшити пропуск вантажних автомобілів», – зазначив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

За його словами, завдяки цьому за останні три дні вдалося збільшити кількість оформлених за добу транспортних засобів – із 519 у п’ятницю, 17 листопада, до 700 у понеділок, 20 листопада. Такі кроки дозволили скоротити час очікування в електронній черзі з 10 до 7 днів.

«Вдячний всім, хто включився в цю роботу: працівникам та керівництву Чопського прикордонного загону, Закарпатської митниці ДФС, Генеральному консульству Угорщини в м. Ужгороді.

Не можемо дозволити паралізувати імпорт та експорт нашої країни в умовах війни», – прокоментував Мирослав Білецький.

Про це інформує Закарпатська обласна військова адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах