152578
09:53 22.092023

На Закарпатті продовжують роботу над відновленням наявного та зведенням нового помешкання для переселенців

Життя 1010

До ініціативи обласної військової адміністрації готова долучитися й американська благодійна організація All Hands and Hearts.

Плани та перспективи можливої співпраці обговорили Петро Добромільський – заступник голови Закарпатської ОДА та представники All Hands and Hearts.

«У регіоні системно працюємо над збільшенням кількості житла для вимушених переселенців. Зараз, зокрема, реалізовуємо проєкти зі зведення 4 модульних будинків для ДБСТ. Також залучаємо міжнародних донорів до відновлення чи переоблаштування локацій для довгострокового проживання. Оскільки попереду холодні пори року, нам важливо якнайшвидше забезпечити комфортним помешканням людей, які перемістилися до нашої області», – відзначив Петро Добромільський.

За його словами, знаково, що організація All Hands and Hearts обрала саме нашу область для реалізації програми підтримки постраждалих від війни українців.

Як зауважив менеджер з розвитку програм Мартін Андре Чарльс, їхня команда від початку повномасштабного вторгнення почала надавати допомогу людям, які покинули свої домівки та знайшли прихисток у Польщі. Зараз організація планує надавати підтримку й безпосередньо на території України.

«З 2004 All Hands and Hearts допомагає людям по всьому світу, чиї будинки постраждали від катастроф, однак для вашої країни ми готові змінити традиційні напрямки своєї роботи. Хочемо зосередитися на відновленні чи будівництві житла для вимушених переселенців у тих регіонах, куди вони перемістилися. На Закарпатті ми вже обрали кілька потенційних локацій», – розповів Мартін Андре Чарльс.

Команда All Hands and Hearts також планує на території області започаткувати безплатні курси з вивчення англійської мови для місцевих мешканців та вимушених переселенців. Окрім цього, вона прагне налагодити співпрацю з місцевими гуманітарними та благодійними організаціями, аби якісною підтримкою разом охопити якомога більше людей.

Заступник голови ОВА Петро Добромільський подякував волонтерам за готовність працювати в Закарпатській області, надаючи в умовах війни різнопланову підтримку населенню.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На словацькому пункті пропуску «Вишнє Нємецьке» вийшов з ладу сканер
20:23
12 писанок до Великодня встановили на площі Шандора Петефі в Ужгороді
18:31
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
Всі новини