150614
14:41 3.082023

Потік громадян, які перетинають кордон України, значно зріс

Життя 14038

Як ми інформували, за першу половину 2023 року західні кордони в межах Волинської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької областей перетнули майже 13,7 мільйона осіб

У порівнянні червня і липня поточного року зростання пасажиро-транспортного потоку становить 600 тисяч осіб і майже 50 тисяч одиниць транспорту. Так, за липень через західні кордони України прослідували 3,3 мільйона осіб та 650 тисяч транспортних засобів. У червні на зазначеній ділянці прикордонники оформили 2,7 мільйона осіб та трохи більше 600 тисяч транспортних засобів.

Аналіз свідчить, що за перші 5 місяців через кордони з країнами ЄС і Молдовою (на Буковині) прослідували 7,7 мільйона людей, а два літніх місяці – 6 мільйонів. Як ми зауважували, суттєве збільшення інтенсивності транскордонного руху влітку зумовлене періодом відпусток та канікул, а також низкою інших чинників, обумовлених участю України у протистоянні збройній агресії.

Частка наших співвітчизників серед осіб, які перетинають західні кордони, складає понад 90%. І варто зазначити, що у липні кількість українців, які повернулися на Батьківщину була більшою, ніж тих, хто прослідував на виїзд.

Близько 60% пасажиропотоку припадає на українсько-польську ділянку кордону, а його пікові значення фіксуються з п’ятниці по понеділок. Через це перед пунктами пропуску виникають накопичення осіб та транспорту. Щоб завчасно зорієнтуватися і обрати менш завантажений пункт пропуску, рекомендуємо громадянам стежити за інформацією на сторінці Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон. Також звертаємо увагу осіб, які слідують через Польщу транзитом, обирати для перетину кордону пункти пропуску в межах Закарпатської та Чернівецької областей. Своєю чергою прикордонники докладають зусиль задля забезпечення швидкого і комфортного перетину кордону усіма категоріями осіб.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах