150167
09:15 24.072023

Понад 9 тис.грн зібрали на благодійному концерті в Ужгороді

Життя 1920

У межах проекту «Мелодії над Ужем» вчора на набережній Незалежності лунала фортепіанна музика. Для містян і гостей Ужгорода зіграли двоє молодих музикантів.

Розпочав вечір Олександр Порада – надзвичайно талановитий виконавець, власник музичної студії звукозапису, неодноразовий лауреат різноманітних конкурсів та гран-прі. Олександр закінчив Ужгородський музичний фаховий коледж імені Дезидерія Задора, зараз навчається в Академії культури і мистецтв. Його викладачка – заслужена працівниця культури України Олеся Глуханич також була присутня на концерті.

Музикант дуже чуттєво зіграв власні кавери на українські пісні, виконав багато хітів у власній обробці. Присутні мали можливість насолодитися віртуозною грою музиканта, неперевершеною гармонією звуків, яка наповнила серця радістю та спокоєм.

Другий учасник благодійного концерту – 16-річний Костянтин Варга. Костянтин розпочав свій шлях гри на фортепіано, займаючись самостійно, і менш ніж за три роки зумів досягнути хороших результатів. Минулого року вирішив вступити до Ужгородського музичного фахового коледжу імені Дезидерія Задора, зараз – студент 2-го курсу фортепіанного відділу. Його викладачка – заслужена працівниця культури України, викладач-методист Маріанна Сокач. Юний піаніст виконав на улюбленому інструменті твори класичної музики.

Начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міськради Алла Чернобук подякувала музикантам за чудовий вечір, всім, хто допоміг реалізувати сьогоднішній задум – вечір фортепіанної музики, зокрема міському центру дозвілля-будинку культури, який надав інструмент, а також усім, хто кидав у скриньку кошти на благодійну мету. Як і в попередні рази, усе передадуть «Руху підтримки закарпатських військових» для наших захисників.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах